utorak, 19. prosinca 2017.

Izrada vjetrenjače od papira

Izrada vjetrenjače od papira Draga dječice, evo jedne ljetne ideje kako možete u nekoliko minuta i uz vrlo malo materijala napraviti vjetrenjaču od papira koja će se lijepo vrtjeti na vjetru. Za vjetrenjaču vam trebaju tanji karton, rolice od toaletnog papira, štapić za ražnjiće i tempere. Nanesite samo kap ljepila na same vrhove papira i spojite ih u.

Izrada vjetrenjače od papira
Vrijeme je da napravite vlastitu vjetrenjaču i ukrasite svoje dvorište, terasu, balkon. Od papira izrežite plašt stošca, obojite ga i zalijepite na gornji dio plastične. Pokazat ćemo Vam kako možete u nekoliko minuta i uz vrlo malo materijala napraviti vjetrenjaču od papira koja će se lijepo vrtjeti na vjetru. Napravite samio mini vjetrenjaču za proizvodnju struje.
Izrada vjetrenjače od papira
Opis izrade vjetrenjače; Neka proljetni povjetarac pokrene Vašu vjetrenjaču; Dob 3-6 godina;. Postupak izrade: Obelezite na papiru linije po kojima cete seci.


Saviti kao na slici i zalepiti lepkom za papir. Kroz sredinu vetrenjače i vrh slamčice provući čiodu. Sa zadnje strane čiodu saviti ili dodati komad. Ako želite da vam dete pomogne, napravite vetrenjaču od papira bele boje i. URADI SAM - BROD OD PAPIRA - OD PAPIRA - Lukin portal za djecu. Za izradu vetrenjače vam ne treba duže od pola sata, pa kada je. Izrada vjetrenjača i potrošnja dio nastave.


Izrada vjetrenjače od papira
Od tvrdog papira i tanke plastične folije izrađujemo vjetrenjače kojima možemo ukrasiti cvjetnjak ili prozor. Otkrili smo da vjetrenjače energiju vjetra pretvaraju u električnu. Zamislio sam si ovo, s približnim dimenzijama koje su na papiru (180 cm visine). U IDEC-u održat ćemo radionicu izrade vjetrenjača da djeca vrtićke i osnovnoškolske dobi izrade vjetrenjače od papira – svih veličina, uzoraka, materijala. I počela sam prvo raditi vjetrenjače na običnom bijelom kopirnom papiru prije nego sam se dala u pravu i ozbiljniju izradu vjetrenjača koje čine. NAPRAVIMO fotokolaže – grad iz mašte; portret iz mašte o IZRADA i „KOLAŽIRANJE“ sjenila za sunce; vjetrenjača; lepeza; šeširića od papira. Vlastitom energijom možemo proizvesti vjetar! Različitim smo pokretima stvarali strujanje zraka!


Pogledajte kako svijetli LED lampica kad je. Jedan mali hibridni sustav od jedne vjetrenjače i jednog solarnog panela, ukupne snage. Budite ljubazni i prije odlaganja uklonite s papira i kartona metalne spojnice.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.