nedjelja, 14. siječnja 2018.

Monofazni motor smjer vrtnje

Monofazni motor smjer vrtnje Moment se povećava s povečanjem kapaciteta kondenzatora, a za optimalan rad izaberite kondenzator iz dolje dane tablice. Elektro motor smijer okretanja Sam svoj majstor. Potreban mi je samo obrnuti smjer vrtnje, pa me zanima kako spojiti žice.

Monofazni motor smjer vrtnje
Elektromotor - problem6 velj 2014Elektromotori - Stranica 1812 lis 2011Elektromotor - problem spajanja15 velj 2010MONOFAZNI EL. Učitao korisnik Uradi samKako spojiti prekidač za promjenu smjera elektro-motora. Jednofazni asinkroni motor je konstrukcijski i fizikalno vrlo sličan kaveznom asinkronom. Promjena smjera vrtnje (reverziranje) izvodi se promjenom priključka.


Gdje bi mogao biti problem, sto napraviti da se motor ponovno okrece u pravom. Potrebno mi je napraviti da se promjeni smjer vrtnje motora, možete dat. Bok,radi se o cirkularu monofazni motor:"Elektrokovina" ESK 90 L2. ShemeSpremljeno u privremenu memorijuSlično15. Da li je moguce, i kako promijeniti smjer vrtnje monofaznog motora? Imam pitanje, kako okretati smjer vrtnje na jednofaznom motoru? Znam da nula ne dolazi na motor, ali ako kamo s njom?


Da se jednofazni motor pokrene potreban mu je kondenzator spojen u seriju s. Ukoliko želimo vrtnju motora u jednom smjeru (ispitamo pokusom) kondenzator spojimo između priključnice 1 i 3.

Monofazni motor smjer vrtnje
Pokretanje motora direktnim spajanjem na električnu mrežu. Na slici s lijeve strane ucrtan je spoj motora za lijevi smjer vrtnje. Ako je to izmjenicni monofazni motor onda mo ne mozes promijeniti smjer faze i nule. U pitanju je asinhroni trofazni motor na koji je ubačen kondenzator zbog prebacivanja na monofaznu struju. Prilažem slike da bi lakše objasnio. Asinkroni kavezni motori za ventilacijske.


Klizanje kod asinkronih motora je pojava, da se rotor vrti brzinom vrtnje, koja je.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.