srijeda, 17. listopada 2018.

Remen za alternator

Remen za alternator Ako je upaljeno crveno svetlo upozorenja za nedovoljan napon alternatora ili visoku temperaturu motora, to znaci da pogonski remen. Primjerice, kada ne bi bilo alternatora, struja iz akumulatora potrošila bi se veoma brzo i više je ne bi bilo. Zupčasti remen, kako ga najčešće zovemo ili na engleski "timing belt".

Remen za alternator
Osim toga, preko ovoga prijenosa se nalaze elementi kao što su alternator, servo. Alternator je električni generator koji strujom opskrbljuje sve električne uređaje. Paljenje lampice može prouzročiti pucanje remena koji pokreće alternator.


Kroz godine korištenja, remenica klinastog remena na alternatoru se raširi, pa je zbog toga potrebno uzeti remen drugačijih dimenzija od.

Remen za alternator
A kako bi bilo da remen preko noći ostavim namazan glicerinom? Pogledaj na remenicu alternatora i vidi je li remen "upao" ili stoji na obodu. Cvili remen, ima li kakav mehaničarski trik? Spremljeno u privremenu memorijuSlično27. Osim pucanja remena, najčešći uzročnik paljenja signalne lampice je. Neizbježni drug i hranitelj svima poznatog akumulatora je alternator.


Moj majstor sumnja u alternator, ležaji ili remenica, no nije siguran te predlaže skidanje remena i pregled alternatora i ležaja oba napinjača. Natezači pogonskog remenja - Remenica alternatora. Montáž volnoběžné řemenice alternátoru SKF VKM 03107 na VW Passat 1.

Remen za alternator
Također, poznati su kvarovi ležajeva alternatora koji počnu zujati. No, kako se zatezač baš zato mijenja kad i remen, to se rijetko dogodi. E sad, ne cvili baš remenje, nego neki španer, a čuo sam da bi trebalo promjenit kompletno kučište, tj. Zvao sam auto will i vele da mi dodatno jamstvo pokriva i mijenja se samo alternator za novi,ruke za promjenu njega se ne naplačuju a remen i. Na kontrolnoj ploči mi gori "STOP" i simbol akumulatora.


Pogonski remen alternatora kod novijih automobila se razlikuje po obliku od starijeg modela proizvodnje. Stari klinasti je zamenio novi trakasti. Običan, klinasti ili kanalni remen pokreće alternator i pumpu rashladne tekućine. U oba je slučaja važno funkcioniranje, ne i preciznost.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.