nedjelja, 16. prosinca 2018.

Poluvodiči p i n tipa

Poluvodiči p i n tipa Poluvodič (engl. semiconductor) je materijal koji ima električnu vodljivost u. Druga varijanta je da se silicij dopira sa borom čime se stvara silicij p-tipa koji je. Spremljeno u privremenu memorijuSličnoPoluvodiči N- tipa. Ovaj tip poluvodiča nastaje kad se poluvodič onečisti ili dozira s peterovalentnim nečistoćama, među koje spadaju dušik (N), fosfor (P), arsen. Tako nastaje P-tip poluvodiča (pozitivan tip) jer su glavni nositelji električne struje šupljine. Trovalentni atom primjese naziva se akceptor (primatelj). Ako nekom čistom poluvodiču dodamo peterovalentne nečistoće (N, P, As, Sb) nastaje poluvodič N-tipa. One daju elektrone u vodljivi pojas.


Poluvodički materijali imaju električnu otpornost između 10-5. U P-tipu poluvodiča većinski nositelji su. TANFEL Opisati P i N tip poluvodiča te njihov spoj. Pri spajanju p i n tipa poluvodiča dolazi do difuzije (engl. diffusion). PIN dioda sadrži jako dopirani p tip i jako dopiran n tip poluvodiča. U idealnim uvjetima sloj između p i n tipa poluvodiča trebao bi intrinsičan što znaći apsolutno.


Budući se pretpostavlja da se radi o p - n tipu poluvodiča za Cu 2 I 2 4 , može se. To miješanje efekata p i n - tipa nužno ukazuje da se fotoosjetljivi sloj ponaša.

Poluvodiči p i n tipa
Odslušano VSITE101, osim ako se izvodi istovremeno. Poluvodiči: intrinsični, p i n tipa, generacija i rekombinacija, driftno i difuzijsko gibanje nosilaca. Dioda je spoj p i n tipa poluvodiča, i iz izvjesnih razloga koje ne bi sada navodio propušta struju samo ako je polarizirana tako da je napon. Zato se takav tip poluvodiča zove p-tip poluvodiča.


A range of 2mm mini pin jack post connectors from Mueller Electric that provide the user with a reliable & robust connecting. Osnovna struktura je poluvodič modul, koji je komad elektro sjaj, koji je encapsulated. Jezgreni dio dioda koja zraci svjetlo sastoji se od poluvodiča tipa p i n tip.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.