četvrtak, 27. prosinca 2018.

Portfelj ministar

Portfelj ministar U nekim državnim uređenjima ministri s lisnicom. MANDATAR Andrej Plenković u posljednji trenutak u svoju je Vladu odlučio dodati Gorana Marića i to kao ministra bez portfelja. U politici, ministarski resor, organ uprave, ministarstvo, na čelu kojega je ministar, preko kojega.

Portfelj ministar
Dobit će ministarstvo, potvrđeno je iz Vlade. Goran Marić ostaje ministar u Vladi, ali ne bez portfelja. No, on je i maloprije kazao novinarima - nisam ministar bez portfelja. Da bi ga dobio, trebalo bi mijenjati zakon, pa to za sada ipak nije moguće.
Portfelj ministar
Bianca Matković tu je fotelju dobila početkom srpnja nakon odlaska.


Prema našim provjerenim informacijama, Marić traži jamstvo da će se formirati novo ministarstvo koje bi pod sobom imalo svu državnu imovinu. Ako ne dobije jamstva za osnivanje novog ministarstva, Marić ne planira ući u Vladu kao ministar bez portfelja. Bitno nam je da postoji osoba koja će koordinirati različitim uredima i ministarstvima, može biti zamjenik ili ministar bez portfelja. Lik iz ekipe čija primarna funkcija nije baš definisana. Nije šmeker, nije motorizovan, nema kintu, nije ni naročito duhovit, tačnije i ne priča. Nacrtu prijedloga zakona o kulturnim vijećima.


Vlada će ipak imati 20, a ne 19 ministarstava. Ministarstvo kulture otvorilo je 17.

Portfelj ministar
Izjava ministarke bez portfelja i predsjednice Savjeta za razvoj nevladinih. Mandatar i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u srijedu je za svoju odluku o izboru HDZ-ova Gorana Marića za ministra bez portfelja rekao. Plenkovićeva Vlada ima 20 ministara, u vladu ulazi i ministar bez portfelja. Za Marića se tijekom utorka nagađalo da bi u Vladu mogao ući kao. Kao razlog ostavke naveo je da bez jasnog portfelja ne želi biti u Vladi.


Jedan od noviteta u Nemanjinoj 11 biće i ministarstvo za evrointegracije sa Jadrankom Joksimović na čelu, koje će biti formirano tokom. Pisali su kako je Marić nezadovoljan jer je ministar bez portfelja te kako je nakon jučerašnjeg sastanka s premijerom Plenkovićem odlučio da. Neće biti ministar bez portfelja, jer je nakon neslužbenih informacija o njegovoj.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.