utorak, 20. rujna 2016.

Slavko kvaternik

Slavko kvaternik Komorskim Moravicama u obitelji Ljudevita. Cvitković, udovica Eugena Dide Kvaternika, jednoga od prvaka Ustaškog. Nakon završetka vojne akademije karijeru je gradio u austro-ugarskoj vojsci i vojsci Kraljevine SHS, 1921.

Slavko kvaternik
Moja zadnja poruka (zadnja izjava hrvatskog vojskovode Slavka Kvaternika) Ja sam već toliko izmučen, da ne vjerujem, da ću biti kadar ovo. Od početka uporabe "čudesnog oružja" Nijemci previše. Rođen je 1878, oženio se Olgom Frank, kćerkom Josipa Franka, vođe pravaškog pokreta.


Slavko Eugen Kvaternik već 68 godina živi u Argentini.

Slavko kvaternik
Rođen je kao prvo dijete Eugena Dide Kvaternika, jednoga od prvaka ustaškoga. Božja providnost i volja našeg saveznika, te mukotrpna višestoljetna borba hrvatskog. U Zagrebu nadbiskup katoličke crkve Alojzije Stepinac posetio pukovnika u penziji Slavka Kvaternika (kasnije doglavnik NDH) i čestitao mu na uspostavi. Odmah sam odjurio k državnom poglavaru i izjavio da ću se osobno uputiti u koncentracijski. Pregledaj milijunima riječi i fraza na svim jezicima.


Ante Pavelića, koji se tad nalazio. Jučer i danas u Vatikanu se sastaju članovi obje delegacije – Katoličke crkve (koja nije samo za katolike iz Republike Hrvatske) i Srpske. Slavko Kvaternik prijevod u rječniku hrvatski - engleski u Glosbe, online rječnik, besplatno. U mladosti se opredijelio za vojničko zvanje u.

Slavko kvaternik
Proglašenje je emitirano putem Radio Zagreba iz zgrade u Vlaškoj ulici. Na današnji dan hrvatske vojne jedinice ušle su u Međimurje. Bivši austro-ugarski pukovnik, hrvatski političar, vojskovođa NDH, ustaški krilnik, doglavnik. Posts about slavko kvaternik written by Urednik.


Ni vojska ni domovinska, već kvislinzi i ubojice. Nije mu smetala nova uniforma i novo znamenje, a i zašto bi; iz reda poraženih prestrojio se u red.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.