subota, 19. studenoga 2016.

Ogranicena vlast

Ogranicena vlast Legitmnost je stupanj prihvacenosti odredenog tipa politicke vlasti od clanova politicke. Bilo je govora što znači previše ograničenja, kao i odsutnost ograničenja vlasti. Samu dvojbu oko toga najbolje izražava pitanje: ” Tko će čuvati.

Ogranicena vlast
Demokracija zahtijeva nadzor i odgovornost svake vlasti, koji omogućava tek primjena dodatnih provjera i ograničenja djelovanja vlastodržaca. Tako jedni kažu da je politika a) tehnika osvajanja, vladanja i čuvanja vlasti;. Ustavna monarhija, u kojoj je vlast monarha ograničena odredbama ustava. Poglavlje 2: Zaštita ljudskih prava.


Da vlast ne bude neograničena, već da se stvore takvi uvjeti da ambicija. Boris Tadić i Dragan Đilas postigli su načelni dogovor oko puta kojim Demokratska stranka treba da. Unutarnji suverenitet znači da je država najviša vlast na svojem teritoriju te da. Nova vlast više neće moći na takav način zapošljavati ni na ograničeno vrijeme, osim ako za to ne ponude opravdane razloge uz koje bi to bilo. Kako organizirati državnu vlast da bi se izbjegla zlouporaba moći? Kako ćemo dobro odrediti opseg i ograničenja položaja vlasti?


Englesko-hrvatski prijevod sa vlast. Premda je bio promoviran Titov kult, njegova vlast bila je ograničena federalnom prirodom države, smatraju sociolozi. Ono što se tvrdi, to je prosto-na-prosto da suverena državna vlast nije pravno ograničena, tj. Proces odumiranja države počinje dolaskom proleterijata na vlast. Izvršna vlast u Bosni i Hercegovini je drastično. Zakon o vanrednom stanju koji je u Turskoj na snazi od 1983, u izvesnoj meri je zastareo, te se ne može sa sigurnošću proceniti kako će biti.


Drzavna vlast ogranicena je pravom gradjana na pokrajinsku autonomiju i lokalnu samoupravu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.