utorak, 29. studenoga 2016.

Rad umirovljenika po novom zakonu o radu

Rad umirovljenika po novom zakonu o radu Korisniku invalidske mirovine zbog profesionalne nesposobnosti za rad, odnosno. Ti umirovljenici i nadalje potpadaju pod obvezno mirovinsko osiguranje. Drugim riječima, ukoliko kao korisnik mirovine stupite u radni odnos, obustavit.

Rad umirovljenika po novom zakonu o radu
U slučaju rada po ugovoru o djelu, umirovljenik ne gubi pravo na. Može li početi raditi umirovljenik na pola radnog vremena u bilo kojoj firmi ili. Po ovome bih rekla da naš ne može jer nema još godina, nego je imao. Ako kao umirovljenik radite do polovice radnog vremena ili po ugovoru o djelu, zadržavate pravo na isplatu mirovine.
Rad umirovljenika po novom zakonu o radu
Evo novih pravila za buduće umirovljenike.


Zakonu o mirovinskom osiguranju od mirovina po posebnim. Po podacima HZMO-a, dosad su 1384 umirovljenika iskoristila zakonsku mogućnost da nastave raditi ili se zaposle na ugovor o radu. Dakle, ukoliko korisnik mirovine stupi u radni odnos, obustavlja mu se isplata. U Zakon o radu ulazi part time zapošljavanje (skraćeno radno vrijeme), zapošljavanje umirovljenika, rad od kuće i promjene u zapošljavanju. Istodobno novim je zakonom dopušten rad umirovljenicima, i to na pola radnog vremena. Zakon o mirovinskom osiguranju ne dovodi sve umirovljenike u isti položaj.


U prijevremenu mirovinu osobe mogu otići po tri osnove. Odluka o zabrani novog zapošljavanja.

Rad umirovljenika po novom zakonu o radu
Umirovljenici i zaposlenje u 2014 Radno, socijalno i obiteljsko pravo. Odluka o djelomičnoj obustavi postupka po raspisanom oglasu za. Obveze poslodavca kod sporazumnog prestanka ugovora o radu. Ispunjavanje JOPPD obrasca za umirovljenika koji radi po ugovoru o djelu Garancija.


Zakona o računovodstvu, koji se primjenjuje od 1. Za rad po ugovoru o djelu nije bitno da li je ta osoba u radnom odnosu.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.