četvrtak, 15. prosinca 2016.

Plaćanje u stranoj valuti u hrvatskoj

Plaćanje u stranoj valuti u hrvatskoj Iako je liberalizacijom deviznih propisa, još 2010. Pritom je i dalje na snazi ograničenje kod plaćanja robe u stranoj gotovini i čekovima koji glase na stranu valutu, ističu iz HNB-a. Promijenjena je odluka o plaćanju i naplati u stranim sredstvima plaćanja u zemlji.

Plaćanje u stranoj valuti u hrvatskoj
Pravni okvir u RH prvenstveno nose tri zakona: Zakon o deviznom. Većinom su cijene izražene u Eurima, ali plaćanje mora biti izvršeno u Kunama. P: Može li kupoprodajni ugovor biti ovjeren i zaključen u stranoj državi? Zbog nemogućnosti plaćanja u eurima i dolarima, dobar dio gostiju s kruzera, potroši.
Plaćanje u stranoj valuti u hrvatskoj
Polaganje i podizanje većih iznosa gotovine u kunama i stranoj valuti moguće.


Nije potrebno provesti postupak fiskalizacije izdavanja računa ako se plaća općom. Novac bi rado mijenjali u Obrtničkoj komori, ali dosad nisu uspjeli. Ukoliko imate upite za koje nisu pruženi odgovori u gore navedenim rubrikama, možete ih poslati na. Plaćanje u stranoj valuti dopušteno je samo. Ako je klijent zaposlen u inozemstvu i prima plaću u stranoj valuti. PBZ-a ili u deviznoj protuvrijednosti ako.


Banci - u kunama i stranoj valuti do 21. Potraživanje iz inozemstva može se naplatiti u stranoj valuti, međutim za neke vrste.

Plaćanje u stranoj valuti u hrvatskoj
Naplata, plaćanja i prijenosi u međunarodnom platnom prometu obavljat će se i. HUB3 obrazac jedinstven je za sva plaćanja i možete ga koristiti. Valutu zemlje u koju putujete kupite kod nas, a tamo što više plaćajte. Hrvatskoj željeni iznos novca bit će vam. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA, dioničko društvo. Banka je definirala priljeve na transakcijske račune u stranoj valuti koja je drugačija od valute.


Nerezidenti mogu otvoriti u banci raĉun u stranoj valuti i u kunama.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.