ponedjeljak, 16. siječnja 2017.

Dijete uvećanica umanjenica

Dijete uvećanica umanjenica Kad smo tu u moje doba dok su postojale umanjenice, mi imali u školi pitanje za uho, nitko. Imenovat ćemo sve što vidimo na slici. U kvizu koji je pred tobom provjeri svoje znanje iz hrvatskog jezika.

Dijete uvećanica umanjenica
U zadacima ćeš odrediti koje od ponuđenih riječi su pravilno. Istinabog, može se napraviti prema tvorbenim pravilima, ali zvuči glupo i ne rabi se. Spremljeno u privremenu memorijuSlično29. UMANJENICE I UVEĆANICE UMANJENICE Imenice koje znače nešto. Prema tematskim riječima i asocijacijama dijete može smisliti i ispripovijedati.


Kako glasi umanjenica riječi DIJETE? Umanjenice Nastavci: -ić -čić -ica -čica -ce -ašce. Ako je dijete, umanjenica je djetešce, ali ako je beba, umanjenica je bebač, a ne. Da, umanjenica je bebica, bebač nije u duhu hrvatskog. Hvala ali meni treba točno, inače će dijete po osjećaju dobiti komad. Napiši umanjenice i uvećanice slijedećih riječi. Učim polako svoje dijete hrvatski, a ovi mi zadaci puno pomažu.


UVEĆANICA torbica ptičurina trbuh kućica mačketina zgrada majmunčić riba žabetina soba.

Dijete uvećanica umanjenica
Pronađi (neobične) umanjenice i uvećanice! Osmisli smiješnu pjesmicu koja se rimuje! Ako se vaše dijete zadubilo u neku igru ili aktivnost, nemojte ga prekidati. Bilo da imate sasvim maleno ili pak starije dijete, dopustite mu da. A babuskare i ostale ružne uvećanice i umanjenice i sve.


Kao dijete sam u virovitičkom parku svake jeseni skupljala žute listiće i divila se. Djevojčica je umanjenica od djevojka, ne može biti umanjenica od umanjenice. Maja – Maja; et – umanjenica; ul – osoba; tri – tri; ig – učiniti da nešto bude; san – zdrav. Kako dijete napreduje, vrijeme je za nove izazove i ubacujemo i teže.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.