petak, 20. siječnja 2017.

Karpačo od inćuna

Karpačo od inćuna Moj su adut bili inćuni samo u limunovu soku, sve dok me pričom nisu osvojila dvojica bračkih majstora za carpaccio od inćuna. Ima nekoliko recepata za ovu riblju poslasticu. Kako je svaki sličan , ali i malo drugačiji , pišem svoju verziju.

Karpačo od inćuna
Ovako pripremljene inćune možete čuvati najmanje mjesec dana, ali vjerujte traju puno kraće. Poslužiti ih možete po želji: može. Carpaccio ili mariniranje inćuna ne zahtjeva posebnu pripremu.


Bitno je da su inćuni svježi, a nož oštar. Inćunima odstranimo glave, očistimo utrobu i zatim. Inćune očistiti na način da im se uhvati glava, stisne na potiljak i povuče, a s njom će izaći vani i utroba ove plave. Najbolji inćuni dolaze iz Sredozemnog mora, a vrhunac sezone im je rano ljeto. Ne znam kako se mariniraju al znam da mi je carpaccio od inćuna nešto savršeno, bolji i od carpaccia od hobe možda čak i od grdobine - MA. Podvelebitskog kanala, ovih dana odvažila sam se probati i carpaccio od inćuna.


Očistit, filetirat (odvojit od kosti) i oprat inćune. Posložit ih u niki sud i zalit sa limunovim sokom ili. Sastojci: inćuni, kapara, limun, maslinovo ulje, matovilac. Od limunovog soka, češnjaka, maslinova ulja, soli i papra napravite marinadu. U marinadu umiješajte očišćene filete inćuna i ostavite u. Palamidu uronite u hladnu vodu desetak minuta, da iz nje istekne eventualno preostala krv. Potrebni sastojci za 4 osobe: 3 slana inćuna ili 6 fileta inćuna iz ulja. Discover (and save!) your own Pins on Pinterest.


Možda je prerano i prepotentno na samom početku članka, bez potkrijepljenih tvrdnji, napisati.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.