ponedjeljak, 23. siječnja 2017.

Knjiženje kredita primjer

Knjiženje kredita primjer KNJIŽENJA NA KONTIMA PRIHODA I RASHODA. Primjer: Upisani temeljni kapital koji. Knjiženje odobravanja bankarskog kredita i otplata rata.

Knjiženje kredita primjer
Molim Vas pomoć , već duži niz godina radim knjigovodstvo, ali ovakovih slučejeva nemam puno pa mi je mozak zablokirao. U nastavku su prikazani primjeri knjiženja bančinih plasmana u kredite. U stavu 7 se navodi da se na kontu 424 – Kratkoročni dio dugoročnih kredita. Dugoročni krediti (pravila za knjiženje).
Knjiženje kredita primjer
Nabavka opreme iz kredita- banka uplaćuje novac dobavljaču.


Vraćanje u anuitetima; anuitet sadrži deo glavnice i kamatu kredita; Na primer, u anuitetu od 42. Ispostavljen je račun za kamatu na dani dugoročni kredit u svoti 5000 kn. Banka je kod HNB iskoristila lombardni kredit u iznosu od 180. BRUTO BILANCA iskaz je knjiženja svih računa u. Istodobno, otplaćen je dio dugoročnog bankovnog kredita u. Početni = na početku razdoblja (na primjer, 01.01.). Po primljenom R-1 računu knjiži se kamata po mjeničnoj obvezi 400. Trošak obrade kredita iznosio je 1,5% vrijednosti odobrenog kredita i.

Knjiženje kredita primjer
Mesečno zapiranje kredita na podlagi amortizacijskega načrta. Primer: I) Preduzeće „Metal“ je za pokriće troškova servisiranja televizora rezervisalo 250. U ovu grupu obaveza spadaju obaveze po dugoročnim kreditima, emitovanim.


Posebni primjeri obračuna i knjiženja. Ako poslodavac odobrava radniku kredit uz kamate niže od 4% (uključivo PDV) razlika između. Automatsko knjiženje plaće je moguće ukoliko smo ispravno popunili sva konta za doprinose, porez. Temelj izdavanja kartice je pokriće na računu, odobreni kredit ili bonitet korisnika. Podatke za knjiženje kredita i ostalih obustava iz neto plaće nalazimo u parametrima programa (vidi Podaci za knjiženje kredita). Obračun anuiteta dugoročnog kredita 6. PDV,„depozit,„ulaganje„u„tuđu„nekretninu).


Računovodstvene„politike„–„praktični„primjer.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.