ponedjeljak, 30. siječnja 2017.

Mijenjanje brzina u autu

Mijenjanje brzina u autu Da bi na autu promijenili brzinu, potrebne su nam dvije stvari: 1. Pogledajte na donjoj slici kako izgleda najčešći kočioni sustav na autu. Dobar ilustrativni primjer za slučaj promjene intenziteta brzine je vožnja u automobilu.

Mijenjanje brzina u autu
Vi morate znati i kočiti motorom, tj. U ovom članku su opisane osnove upravljanja automobilom u cilju sigurnije, ugodnije i. Primjer mijenjanja u nižu brzinu: vozite u trećoj brzini do oko 3500 okretaja. Pravilno sjedenje u automobilu (+13, glasova: 13).
Mijenjanje brzina u autu
Na vozilima su sve brzine u standardnom položaju osim rikverca.


Mora li se kočiti postepeno, dok se istovremeno mijenja (smanjuje) brzina do stajanja? Auto skola Pravo - Polukružno okretanje u raskrsnici. Vodite računa o potrošačima u automobilu. Povećanje brzine za svakih 10 km na sat, znači u prosjeku oko pola litre goriva više na 100 kilometara puta. Za vožnje, pazite na pravilno mjenjanje stupnjeva prijenosa. Ovo su 5 najvećih grešaka koje radimo kod ručnog prijenosa brzina. Držanje mjenjača u brzini prilikom zaustavljanja na semaforu.


Zašto se čudimo kada neke dijelove trebamo mijenjati mnogo ranije od tvornički.

Mijenjanje brzina u autu
Svrha je mjenjača u automobilu kako bi motor uvijek radio optimalno, s obzirom. Kao i u automobilu, tako i u životu moramo mijenjati brzine. Obratite pažnju na pravilno menjanje brzina (TEHNIKA VOŽNJE). Tako je, malo mi se pomiješalo, nisam baš često u autu, a i nitko od mojih. U tom smislu EKO vožnja omogućuje prije svega uštedu u potrošnji goriva, a ako.


Opčenito često u sličnim situacijama kvačilo držim potpuno stisnuto a kračem. No, ne shvaćam kako uopče s takvim autom možeš voziti, jer se kod. Koristi kuplung samo kod kretanja i mijenjanja brzina i nema problema. Dobrodošli u uputu za preuzimanje auta iz veće brzine. Kao i svaka operacija sa brzinama kod automobila, i na ovu je bitno obratiti punu. Obrtomer olaksava menjanje stepena prenosa. Pozeljno je kod vecine vozila menjati brzine kada skazaljka obrtomera bude u granicama izmedju 2000-3000.


Projekt Škole za cestovni promet u Zagrebu - EKO VOŽNJA JE ZAKON jača.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.