subota, 28. siječnja 2017.

Opekotine od sunca soda bikarbona

Opekotine od sunca soda bikarbona Opekotine od sunca soda bikarbona Ova biljka ima dugu povijest primjene u slučaju opeklina od sunca. Soda bikarbona stvara alkalno okruženje, koje na kožu djeluje kao melem. UVAJTE SE: Ovako nastaju opekotine od sunca!

Opekotine od sunca soda bikarbona
Opekotine od sunca soda bikarbona
Kada spustite ruku na regije koje su izgorela od sunca, imate utisak. Nanesite jogurt na područja koja su izgorjela na suncu. Mazanje uljem gospine trave također pomaže kod opeklina od sunca.
Opekotine od sunca soda bikarbona
Sigurno ste nekad iskusili opekotine od Sunca.
Opekotine od sunca soda bikarbona
Za velike opekotine, na nogama ili leđima, u kadu naspite pola šolje sode bikarbone i polu-hladnu vodu te se izležavajte u. Opekline od sunca često dobijemo prve dane ljetovanja.


U tom slučaju pomaže i soda bikarbona koja je vrlo uspješna u ublažavanju. Razmutite sodu bikarbonu sa sirćetom, mlekom ili vodom i nanesite smesu na izgorele delove kože, ostavite da deluje preko. Da biste ublažili opekotine od sunca, natopite peškir rastvorom od 250 ml vode i četiri. Med, mlijeko, riba, orašasti plodovi, soda bikarbona. To su samo neke od namirnica koje pružaju prvu pomoć kod opeklina od sunca. Važno je piti i puno vode jer ona hidratizira kožu, a to je.

Opekotine od sunca soda bikarbona
Za opekotine od sunca mnogi od nas su koristili obloge od kiselog mleka i. Opekotine od sunca – saveti za prevenciju.


Ukoliko ste i vi zaboravili na to koliko je sunce jako dok ste uživali u sunčanju i sada muku mučite sa crvenom i bolnom. Jučer mi je dio lica i vrata grozno izgorio na suncu. Obrazi su danas malo bolje, nos je još jako crven, ali ne peče. Ovaj je narodni lijek odličan za jake opekline od sunca. Jedan od najboljih lekova za opekotine od sunca je aloja vera, koja se i.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.