subota, 18. veljače 2017.

Disperzni sustavi kemija

Disperzni sustavi kemija Prema veličini čestica dispergirane faze dijele se i. Smjese tvari u kojima su čestice jedne tvari dispergirane (raspršene, raspodijeljene) u drugoj tvari zovemo disperzni sustavi. Disperzni sustavi mogu biti u bilo.

Disperzni sustavi kemija
Tekst uredila: Sanja Njari, profesor biologije i kemije. Najĉešći koloidno-disperzni sustav je onaj kod kojeg je voda disperzno sredstvo i naziva se. DISPERZNI SUSTAVI Smjese dviju ili više tvari kojima je jedna tvar raspršena, dispergirana u drugoj nazivamo disperznim sustavima. Možemo zaključiti da su u biti grubo disperzni sustavi heterogene smjese (nestabilne). Nedovršeni članak Koloidni sustav koji govori o kemiji treba dopuniti.


Zbog toga proučavanje koloidnoga stanja, čime se bavi koloidna kemija, ima. Instrukcije iz kemije, kemija, rječnik pojmova, Adijabatski proces, Adsorpcija. Grubo disperzni sustav je sustav u kojem je velicina cestica disperzne faze veca. KOLOIDNI SUSTAVI-disperzni sustavi u kojima je jedna tvar raspršena u. Struktura atoma i periodni sustav elemenata. Koloidno disperzni sustav koji se sastoji od krutina ili tekućina raspršenih u plinu naziva se aerosol. Zrak u boci zasićen je vodenom parom.


KEMIJA – pitanja za razlikovni ispit. STRUKTURA ATOMA I PERIODNI SUSTAV ELEMENATA. Znanje o koloidnoj kemiji vrlo je bitno i nezaobilazno u mnogim granama. Međunarodni sustav mjernih veličina i jedinica. Heterogene smjese – disperzni sustavi. Uvod (Uloga kemije i biokemije u veterinarskoj medicini); 2. Mjerenja u kemiji, sustavi fizičkih veličina i jedinica. Cilj proučavanja predkliničkih predmeta u studiju.


Sažetak: Kemija 1 je udžbenik za prvi razred strukovne škole s. Zemlje može se osigurati samo mudrom primjenom kemije. Učenik zna objasniti disperzni sustav, poznaje.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.