utorak, 11. travnja 2017.

Dolijevanje antifriza

Dolijevanje antifriza Spremljeno u privremenu memorijuSličnoPrvo se odšarafi čep za dolijevanje na posudi. Treba odviti oba i pustiti da tekućina isteče. Nadolijevate li ljeti destiliranu vodu ili antifriz kad vam se voda spusti ispod minimuma?

Dolijevanje antifriza
Je li loše ako se mješaju različiti antifrizi. Možeš direktno u posudu ali prije toga tribaš ispustit iz sistema najmanje onoliko vode koliko misliš ulit antifriza. Stari antifriz ili vodu ispuštajte dok je motor mlak.


Hladnom motoru termostat je zatvoren, a kod vrućeg se možete opeći.

Dolijevanje antifriza
Međutim, nemali broj vozača u ljetnom periodu ima običaj ispustiti popularni “antifriz” iz motora, i nasuti običnu vodu. Imam problem s "viškom" antifriza u posudi za dolijevanje. Nakon 1000km vožnje po auto-cesti primjetio sam da se razina tekućine. Prije ulijevanja novog antifriza isperite rashladni sustav čistom vodom. Za miješanje i dolijevanje uvijek koristite čiste posude. Spreman za šut, no ni mačka ni psa nema na vidiku. Začepiš kiler, obrišeš sve metalno gdje je eventualno kapnuo.


ISTI taj dolijevati, ili barem istog sastava (bez obzira na boju). Antifriz i sprijecava vodu od smrzavanja zimi (spuštanjem tačke smrzavanja vode) i istovremeno podiže vrelište vode.

Dolijevanje antifriza
Tekućina za rashladne sustave motora, koju popularno nazivamo antifriz, je tekućina za prijenos. Koji je pravi nivo antifriza u posudi? Sad jedno laicko pitanje: da li trebam dolijevati i ako trebam sta da. Suvremene tehnologije antifriza ne sadrže nitrite , fosfate ni amine. Primjerice, za dolijevanje tekućine za stakla stvarno nema smisla ići u. Ova ponuda obuhvaća metlice brisača, antifriz, zimsku tekućinu za.


Po potrebi obavljati će se i besplatna zamjena pregorjelih ili preslabih žaruljica kao i dolijevanje rashladne tekućine.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.