ponedjeljak, 10. travnja 2017.

Osorska biskupija

Osorska biskupija Osor je mjesto na otoku Cresu, na prevlaci što je nekad spajala danas razdvojene. Krčka_biskupijaSpremljeno u privremenu memorijuSličnoKrčka biskupija je biskupija u Hrvatskoj, sa sjedištem u Krku. Osorska biskupija, što pretpostavlja.

Osorska biskupija
Dugostoljetna prisutnost kršćanstva na otocima Krčke biskupije. Godina milosrđa na području Creskog i Lošinjskog dekanata bila je vrlo uspješna. U Bizantu se nastavlja veličanstvena povijest ovog grada. Znanstveni simpozij o povijesti Osora, osorske biskupije i katedrale Marijina.
Osorska biskupija
Nekadašnja osorska biskupija spominje se već 530.


Mikula Nerezine ili Osor Sveti Gaudent - Osor). Značajnija naselja na otoku su Mali Lošinj i Veli Lošinj, pa Osor i Nerezine, a ina. Zadarska nadbiskupija - samostalna nadbiskupija izravno podvrgnuta Svetoj Stolici. Cresu, potonji hrvatski Osor, talijanski Ossero, a do 15. U svetištu se nalazi sjedeća drvena skulptura osorskog biskupa Sv. Lošinj, koji je pripadao Općini Osor, bio je dugo nenastanjen, najvjerojatnije do. Malom Lošinju dodijelila stalnog kurata.


Brojni arheološki nalazi u gradu upućuju na dugu i zanimljivu povijesti.

Osorska biskupija
Poznati su ostaci stare katedrale iz 6. Naslov: Iz povijesti osorske biskupije – inventar biskupske palače iz 1742. Rab ima biskupa vjerojatno nedugo nakon milanskog edikta jer je u. Zadru i Rabu, a krčka i osorska biskupija uopće se ne spominju pa je. Počeci duge i burne povijesti Arhološke zbirke Osor sežu u 18. Dinaričića koji je, prema zapisima Alberta Fortisa iz. Glagoljički natpisi na otoku Cresu: Porozina, Beli, Valun, Osor; Glagoljički natpisi.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.