subota, 1. travnja 2017.

Plaća u naravi za korištenje automobila

Plaća u naravi za korištenje automobila Porezni tretman nabave i korištenja automobila oduvijek je restriktivan. Ako automobil koristi radnik – obračunava se plaća u naravi, ako ga koristi osoba koja. Kada je riječ o plaći u naravi smatra se da je to dio plaće koji bi radnik.

Plaća u naravi za korištenje automobila
Utvrđivanje tih vrijednosti prilikom korištenja osobnih automobila. U situaciji kada se za korištenje osobnog automobila obračunava plaća u naravi tada 20% iznosa ukupne leasing rate i goriva tretiramo kao neto plaću, i to. Društvo „A“ iz Zagreba je ustupilo na korištenje osobni automobil. Ne obračunavamo plaću u naravi jer se automobil koristi isključivo u. Kada poslodavac obračunava plaću u naravi zaposleniku za korištenje vozila u privatne svrhe, svi troškovi vezani uz službeni automobil. Primitak u naravi je nenovčana korist koju zaposlenici i ostale osobe.


Primjer: poslodavac daje svojem zaposleniku stan na korištenje, bez naknade. Poduzetnik koji želi za troškove osobnih automobila obračunavati plaću u naravi, mora donijeti Odluku o davanju automobila na korištenje. Plaća se može utvrđivati i na osnovi stvarnog korištenja osobnog automobila na na-. Isto tako, službeni automobili za koje se ne isplaćuje plaća u naravi moraju. Naime, plaću u naravi potrebno je zaračunati kod onih automobila koji se daju zaposlenicima ili vlasnicima na korištenje u privatne svrhe. Tada je neto plaća u naravi jednaka.


Za porezni tretman korištenja službenog automobila.

Plaća u naravi za korištenje automobila
Da krenemo od jednostavnijeg: upotreba privatnog automobila u službene svrhe. Upotreba privatnog automobila u službene svrhe plaća se 2 kn po km. U članku se prikazuju načini evidentiranja nabave, korištenja i prodaje osobnih automobila kada se ne utvrđuje plaća u naravi s osnove uporabe osobnog. Međutim, osim plaće u novcu ovoj kategoriji dužnosnika plaća se uvećava i. PDV s osnove korištenja službenog automobila u privatne svrhe. Stara plaća + koliko treba dodati da netto za isplatu ostane.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.