petak, 7. travnja 2017.

Prijenos robe preko granice bih

Prijenos robe preko granice bih Građani bi svakako trebali biti oprezni što prenose preko granice. Roba koja se nalazi u samoj prtljazi putnika i koja služi isključivo za osobne. Prvi i osnovni razlog zašto se ide u BiH je gorivo koje je u prosjeku dvije do tri. Robu koju putnik u dolasku unosi u carinsko područje BiH može prijaviti carinskim organima:. Roba nekomercijalne prirode, u vrsti i količinama koje nisu namijenjene. Prijenos živih životinja preko granice (uključujući kućne ljubimce). Od alkoholnih pića moći će se bez carine preko granice prenijeti do dvije litre pića, ovisno o udjelu alkohola, četiri litre.


Prijenos robe preko granice bih
Ovo je pravilo obrazloženo zdravstveno-sanitarnom situacijom u BiH. Pitanja i odgovori su svrstani u tematske grupe. Molimo da izaberete onu koja vas interesuje kako biste dobili odgovore. Podignut je i limit za bescarinski prijenos robe preko granice sa 300 kuna po osobi na 1000. Ukidanje ograničenja odnosi se i na prijenose. Vrsta i količina robe u u ličnom prtljagu mora biti nekomercijalne prirode. Svatko tko odluči posjetiti stranu zemlju, mora prijeći granicu te.


Pri prijelazu državne granice primjenjuje se usmeni način prijavljivanja robe, što znači da robu koja nije na uobičajenom mjestu ili je carinik ne. Stoga bi svi trebali znati koliko čega smiju prenijeti preko granice, kako.

Prijenos robe preko granice bih
Kako su nam kazali iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH, roba. U skladu s propisima EU-a ne morate dokazivati da je roba za vašu osobnu uporabu ako nosite manje od: 800 cigareta; 400 cigarilosa; 200. Prilikom ulaska i izlaska iz BiH preko nekog od zvaničnih državnih graničnih. Roba čija vrijednost prelazi 200 KM podliježe plaćanju uvoznih dažbina. Za sve veće iznose i prenos novca preko državne granice moraju.


Ukoliko putujete preko graničnih prijelaza u BiH trebate biti upoznati sa. Oprezan treba biti i pri kupnji lijekova, alkohola, duhana i robe skuplje.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.