ponedjeljak, 1. svibnja 2017.

Jogurt za opekotine od sunca

Jogurt za opekotine od sunca Zasigurno ste već čuli za korišćenje jogurta za opekotine od sunca. Jogurt se nežno nanosi na zahvaćene delove kože i drži se nekoliko. Mazanje jogurtom je dobro poznata metoda za saniranje opekotina od sunca jer on ublažava simptome poput peckanja i osećaja zategnute.

Jogurt za opekotine od sunca
Ohladite tekućinu, natopite pamučnu tkaninu i stavljajte kao obloge. Nanesite jogurt na područja koja su izgorjela na suncu. Opekline od sunca možete izliječiti jogurtom. Zbog toga se preporučuje grčki jogurt za opekotine od sunca, jer on sadrži gotovo dvostruko više hranljivih materija nego obična mlečna.
Jogurt za opekotine od sunca
Nakon kupke na najcrvenije dijelove namažite jogurt ili kiselo mlijeko i isperite.


Sigurno ste nekad iskusili opekotine od Sunca. Na isti način na koji deluje mleko, deluje i jogurt, pa i kiselo mleko. Ova biljka ima dugu povijest primjene u slučaju opeklina od sunca. U slučaju da izgorite na suncu uradite sljedeće. Hladni oblog od mlijeka ili jogurta pomaže smanjiti toplinu te stvara sloj proteina, što pomaže. Unatoč upozorenjima, nekako kao da vas sunce iznova iznenadi svojom. Opekotine od sunčanja Preparativna kozmetika. Jednostavno rečeno – opekotine od sunca su grozne!


Jogurt za opekotine od sunca
Najjednostavniji recept kojim ćete smanjiti crvenilo na licu je maska za lice koja. Jogurt blagotvorno i umirujuće deluje na crvenu i vruću kožu, izvlačeći. Ukoliko ste i vi zaboravili na to koliko je sunce jako dok ste uživali u. Jogurt pomaže koži da zaceli u ovakvim situacijama, a to što je hladan je veoma opuštajuće. Nakon deset minuta lagano pokupite jogurt krpom ili peškirom. Još od vremena naših baka, jogurt se koristio za smirivanje upala i opeklina od sunca. On je prirodni rashlađivač i neutralizator.


Dogodi li vam se da ste na suncu previše uživali i zaboravili koliko je jako, pomozite si onime što pronađete u kuhinji. Prečesto izlaganje suncu, sunčanje u vrijeme najjačeg zračenja ili nedovoljna. Naše mame mazale su kožu oprženu suncem s jogurtom i. Iako su opekotinama od sunca podložnije osobe svetle puti, ukoliko se ne preduzmu. Jogurt direktno mazati preko opečenih delova tela.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.