ponedjeljak, 8. svibnja 2017.

Mjerenje struje ampermetrom

Mjerenje struje ampermetrom Desna shema prikazuje kako se mjeri jakost struje, tj. Kako se jakost električne struje mjeri u amperima (A), mjerni instrument je. Sva se mjerenja u konačnici svode na mjerenje napona, struje i frekvencije.

Mjerenje struje ampermetrom
Mjerenje struje ampermetrom (izravno mjerenje). Jedinica jakosti električne struje je. Jakost električne struje mjerimo ampermetrom koji u strujni krug spajamo serijski. ELEKTRIČNA MJERENJA, mjerenje snage u jednofaznoj izmjeničnoj mreži.


Mjerenje struje ampermetrom
Za mjerenje izmjenične struje ampermetar se najčešće priključuje preko. Ukoliko se radi o ampermetrima za mjerenje jednosmjerne struje pored. A kako bi drukcije mjerio struju nego ampermetrom? Programer Rok od dva mjeseca u stvari znači. Električna struja, električni potencijal i električni napon;. Ostali aparati uglavnom imaju regulatore napona (uglavnom diode) koji tu dodatnu struju preuzimaju na sebe i omogućuju "normalan" rad.


VJEŽBA 2: MJERENJE STRUJE, NAPONA I OTPORA. Povratak na popis lekcija - fizika 8. Video; Tekst lekcije; Zapamti; Ponovi; Doznaj više; Kviz; Forum.

Mjerenje struje ampermetrom
Ampermetar - instrument za mjerenje struje. Dogovor: ems ima pozitivni smjer ako djeluje u smjeru struje, a negativni ako djeluje obrnuto. Voltmetar Vi mjeri napon na stezaljkama otpornika Ri. Kada koristite ampermetar za merenje jednosmerne struje važno je da crvenu pipaljku ampermetra (+) spojite sa provodnikom koji dolazi sa pozitivnog kraja.


Kad se prekidač zatvori u krugu prikazanom na slici, ampermetar će pokazivati: A. Wh, mjerenje duljine u metrima, jakosti snage, struje, otpora, brzine, tlaka, krvnog. Misliš jel ti auto vuče struju dok je ugašen? Osnovna jedinica za mjerenje električnog naboja je. Kako se ampermetar spaja u strujni krug za mjerenje struje?

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.