četvrtak, 1. lipnja 2017.

Sadnja badema iz koštice

Sadnja badema iz koštice Unutar nje nalazi se tvrda koštica puna sitnih rupica u kojoj se. Svrstano je zajedno s breskvom u podrod badema (Amygdalus) te čini rod. Badem se uzgaja iz sjemena te se nakon godinu ili dvije sadnice.

Sadnja badema iz koštice
Ispade da smo kupili obje sadnice badema sa mekom korom. Jel zna neko za koliko godina pocinje radjati badem ako se posadi iz kostice? Slusaj te me svi koje zanima sadnja badema u Srbiji a ne u kaliforniji ili na mesecu. Uzmite kostice ovogodisnjeg roda i stavite u mlakoj vodi.


Sadnja badema iz koštice
Jeste,košticu gorkog badema,posadiš u supstrat,ili u zemlju za cvijeće. Badem predstavlja cijenjeno, vrlo kalorično i hranjivo voće, kako na domaćem, tako i na inozemnom tržištu. Sadnja sjemenki voća koje smo pojeli Vrt. Plodovi sadrže kvalitetne masnoće, bjelančevine. Agroekološki uslovi za gajenje badema. Priprema zemljišta za sadnju badema. Ako su sadnice golog i isušenog korijena, prije sadnje treba ih.


SubscribeSubscribedUnsubscribe 5555. Badem je drvenasta biljka iz porodice ruža, jestive jezgre ploda.

Sadnja badema iz koštice
Stablo doseže veličinu od četiri do devet. OPG Perić korisnik je Programa za poticanje zelenog poduzetništva kojeg je 2008. Sadnice bajama proizvodi Institut za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu. Ja sam posadio kosticu od breskve i na nju iskalemio badem. Danas je badem orašasti plod koji se najviše uzgaja i daje najveći svjetski. Flora&fauna, uspjela sam nabaviti sadnice kontinentalnog badema.


Neki smatraju treba da badem ne treba saditi tamo gdje se javljaju zimske. Malo da pišem o sadnji drveta crnog oraha iz sadnica i sjemena. Potpuno ispravan, jednostavan i dobar način. Badem ili bajam je dugovječna voćna vrsta, koja uglavnom raste u.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.