subota, 19. kolovoza 2017.

Pravopisni znak bez bjelina

Pravopisni znak bez bjelina Spojnica (-) pravopisni je znak koji se piše bez bjelina slijeva i zdesna. Sa spojnicom se pišu: a) dvije sastavnice od kojih se prva ne sklanja, koje označuju. Crtica ( – ) pravopisni je znak koji se piše s bjelinama slijeva i zdesna. Pri bilježenju stranica u bibliografskim podatcima crtica se piše bez bjelina: str. Crtica (–) i spojnica (-) su različiti pravopisni znakovi. I crtica (–) i spojnica (-) su pravopisni znakovi i razgodci – i to je zapravo jedino što ih veže, baš.


Spojnica se piše bez razmaka (bjelina) s obiju njezinih strana. Stoga se oblici imena Boccaccio pišu bez j između osnove i nastavka: G Boccaccia, D Boccacciu. Na kraju svakog navoda ne stavlja se rečenični znak. Utjeha kose – Jesenje veče – Gnijezdo bez sokola – Srodnost. Iako je spojnica kao pravopisni znak ujed- no i pokazatelj. Problem su i pravopisni znakovi u brojevima; dok.


Prema pravopisu iz 1992, duga crta i duga crtica, kao pravopisni znak u širem smislu upotrebljava se (u načelu bez bjelina lijevo i desno) npr. Spojnica je pravopisni znak koji se piše bez razmaka (bjelina). Budući da ova sveza sadrži stranu riječ, treba je zamijeniti hrvatskom riječi:. Oblici su slova formalnoga školskog pisma pojednostavnjeni, bez ukrasnih elemenata te su temeljni. Pravopisni znakovi u upravnome govoru. S konačno oblikovanim pravopisnim pravilima uskladit će se pravopisni rječnik.


I je znak da se ispred njega čita nepčanik te se između toga nepčanika i nastavka ne ostvaruje. Neke se kratice višerječnih skupova riječi pišu bez bjelina s. Ključne riječi: engleski jezik, hrvatski jezik, pravopisni znakovi, razgodci, veliko i malo početno. Kraći vodoravni crtični znak u hrvatskom se piše bez bjelina s obiju strana.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.