utorak, 24. listopada 2017.

Dnevni unos kalorija kalkulator

Dnevni unos kalorija kalkulator Kalkulator kalorija izračunava potreban dnevni energijski unos odraslih osoba. Bazalni metabolizam izračunava minimalnu količinu energije koja je potrebna za održavanje osnovnih životnih funkcija organizma. Izračunajte Vaš kalorijski unos hranoim i nutritivne vrijednosti namirnica.

Dnevni unos kalorija kalkulator
Količinu kalorija u obroku sada možete lako izračunati pomoću našeg jednostavnog kalkulatora kalorija, a određivanjem BMI dobijte uvid u tjelesno stanje. Pitate li se koliko kalorija sadrži pojedini obrok ili cijeli dnevni jelovnik? Ovo su ukupne kalorije koje su vašem telu potrebne da bi ono preživelo pri. Kalorijski unos zdrave hrane na nivou TDEE obezbeđuje održanje telesne težine.
Dnevni unos kalorija kalkulator
Svako od nas bi trebao da zna koliko dnevno treba da unese kalorija, ali i koliko kalorija iz proteina, ugljenih hidrata i masti.


Proračunajte koliko kalorija dnevo vam je potrebno i odredite lični cilj za mršavljenje. Postavite dnevni kalorijski cilj i saznajte koliko vremena je potrebno da. Med – prirodni način da ojačate imuni sistem. Dizajniran za ljude koji se aktivno bave sportom. Program je prilagođen za Balkan (ima bazu podataka lokalnih balkanskih proizvoda). Brojanje kalorija ume da optereti, ali je još gore ako ne znamo koliko nam je kalorija. Iako preporučen dnevni unos kalorija varira, postoje neke smjernice o tome koliko kalorija dnevno vam treba. Saznajte uz kalkulator vaš preporučeni dnevni unos.


Dnevni unos kalorija kalkulator
Na temelju vašeg spola, godina, tjelesne težine i količine tjelesne aktivnosti izračunat će koliko ugljikohidrata, proteina, vitamina, minerala i. Dnevni unos kalorija - raspolaganju su vam besplatni kalkulatori i pretvarači na jednom mjestu. Gubljenje vremena u računanju je prošlost! Pri tome imajte na umu da makar ovaj kalkulator računa vaš dnevni. Ako ste odlučili izgubiti kilograme smanjite dnevni unos za oko 500 kalorija od one brojke što ste dobili formulom. Kalkulator dnevnih energetskih potreba će vam dati približnu vrednost kalorija koje tokom dana potrošite, pa tu brojku uskladite sa pravim unosom kalorija. Koliko kalorija mi je potrebno svakog dana da prirodno izgubim višak kilograma.


Tabela broja dnevnog unosa kalorija za žene. Uz pomoć našeg kalkulatora izrajčunajte koliko Vam je kalorija d.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.