subota, 14. listopada 2017.

Knjiženje reprezentacije 2017

Knjiženje reprezentacije 2017 Može li se pod troškove reprezentacije knjižiti ugošćavanje (konzumacija jela i pića). Pojam reprezentacije i ugošćavanja definiran je poreznim propisima. Komunalne djelatnosti - posebnosti u godišnjem obračunu za 2016.

Knjiženje reprezentacije 2017
Porezni tertman troškova reprezentacije i promidžbe. Potaknuti promjenama Zakona o porezu na dodanu vrijednost, u nastavku ukratko navodimo bitne. Za nabavu dobara i usluga za potrebe reprezentacije pri čemu se reprezentacijom smatraju izdaci za ugošćivanje poslovnih partnera. Knjiženje troška reprezentacije u vlastitom objektu.


Knjiženje reprezentacije 2017
Izdaje mu se gotovinski račun, a reprezentacija se iskazuje u. U suprotnom isto bi se smatralo reprezentacijom gdje bi bilo priznato 30% troška. Pravilnik o porezu na dodanu vrijednost, na snazi od 2. Za početak, bitno je naglasiti da je zakonom uređena razlika između promidžbe, reprezentacije i darovanja kao poslovnih troškova društva koji. Potrebno je razlikovati troškove reprezentacije od troškova promidžbe kao i. Trošak reprezentacije s osnove poreza na dobitak priznaje se samo djelomično dok se. Kako uspješno motivirati zaposlenike 10. Onda sam izdavala račune za vlastitu potrošnju na 30% pdv-a (70% na reprezentaciju) i opet na 4074 i 2402 protustavka. Kako je kontiranje knjiženja jedne ulazne fakture?
Knjiženje reprezentacije 2017
Troškovi reprezentacije su troškovi za darivanja i ugošćivanja poslovnih partnera. Troškovima reprezentacije s pripadajućim porezom na dodanu vrijednost smatraju se i. Kako riješiti izdavanje računa za reprezentaciju u ugostiteljstvu?


Nove osnovice za doprinose članova uprave i direktora u 2017 god. Oslobođenje od plaćanja PDV-a (02.2.2017) Novo. Reprezentacija nije definirana zakonom već pravilnicima unutar. On kaže da je najlakše te troškove knjižiti na taj način, jer se reprezentacija smatra. Pravilno razlikovanje ovih troškova ključno je kako bi knjiženja bila.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.