nedjelja, 26. studenoga 2017.

Solarna elektrana stankovci

Solarna elektrana stankovci U Poslovnoj zoni u Stankovcima nedavno je otvorena prva i najveća solarna elektrana u Dalmaciji, a druga najveća na tlu u čitavoj Hrvatskoj. U Stankovcima se nalazi najveća solarna elektrana u Hrvatskoj. Sisačko-moslavačka županija gradit će solarnu elektranu za svoje potrebe.

Solarna elektrana stankovci
Izgradnja elektrane stajala je oko dva milijuna eura. Iako u europskim okvirima jedan megawat i nije puno, u Stankovce će stići još solarnih. Nedavno je u Poslovnoj zoni u Stankovcima otvorena prva i najveća solarna elektrana u Dalmaciji, a kod Drniša se sada već radi 50 puta veća. Uskoro će početi gradnja prve od tri solarne elektrane u Industrijskoj zoni Stankovci, za koju je sve pripremne radnje odradila zadarska tvrtka.


Solarna elektrana stankovci
Iako imamo obilje sunca i vjetra, i dalje smo pri. Nedavno su stigle dvije ključne suglasnosti za ovaj veliki. Seville u Španjolskoj koja radi i noću. S obzirom na odluku Vlade RH koja se odnosi na područje energetike, a kojom se ukida povlaštena cijena električne energije proizvedene u. Međutim, Hrvatska je na začeljku korištenja solarne energije. Gradi se najveća solarna elektrana u Latinskoj Americi i to u Meksiku. Kada bi sve naše elektrane na OIE u sustavu poticaja radile 6 sati. Zašto su na Novoj Kaledoniji izgradili solarnu elektranu u obliku srca?


Fotonaponska elektrana Stankovci), Plavi svod d.

Solarna elektrana stankovci
Primjeri velikih solarnih elektrana u Hrvatskoj. SE STANKOVCI (u izgradnji 2014.g.): -. Uz elektranu Kanfanar koja je kapaciteta oko 1 MW, ovo je najveća. Autor: Vanesa Ćustić, Foto: Hrvoje ČolakObjavljeno 02. Solarna elektrana dogodine u Stankovcima. Tri godine prisutna ideja stankovačkih. SUNČANA ELEKTRANA NOVI STANKOVCI: ZONA A4 I ZONA A5. Tvrtka koja želi graditi solarnu elektranu snage oko 2 megavata ima već prethodnu suglasnost Uprave za energetiku Ministarstva gospodarstva. Sve navedeno + solarne elektrane – proizvodnja struje.


Najveća svjetska fotonaponska elektrana dobila zabranu izgradnje novih postrojenja.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.