petak, 1. prosinca 2017.

Infracrveno zracenje terapija

Infracrveno zracenje terapija Infracrveno zračenje ima pozitivan efekt na prevenciju bolesti srca i krvožilnog sustava, potiče opuštanje, smanjenje stresa i. Koriste se izvori svjetlosti talasne dužine od 700 – 15000 nm, terapije se dijele na kratkotalasne i dugotalasne. Terapija infracrvenom svjetlošću Zdravlje.

Infracrveno zracenje terapija
Hladnoća je fizikalna terapija koja se koristi kod saniranja sportskih povreda jer:. Infracrvene lampe, termofori, parafinski oblozi i tople kupke imaju povoljan učinak na. Hipertermija ili mikrovalna termoterapija kao nijedna druga terapija, nedvojbeno i bitno povećavaju osjetljivost stanica raka na radioterapiju i. Infracrvena terapija povoljno deluje na stanje nervnog sistema, poremećaje varenja.
Infracrveno zracenje terapija
FIR zrake (skraćenica za far-infrared ili dugovalno infracrveno zračenje) su zrake.


Studenti: Milana Latinovid Irina Jevrosimov Eleni Kopčanski. IC zračenje poboljšava cirkulaciju na tretitanom mjestu i pospješuje metabolizam stanica. INFRACRVENA LAMPA ZA TOPLINSKU TERAPIJU MEDISANA IRL. Korekcija Naravno termoobertyvaniya koristi za IR-terapija. Tako je ciljana terapija pomoću infracrvenog zračenja idealan doprinos za. Iinfracrvena lampa je emituje infracrveno zračenje koje prodire duboko ispod. Zbog toga je infracrveno zračenje pogodno i za terapeutski i kozmetički.


Terapeutski tretman Medisana infracrvena lampa IRL podržava kućnu terapiju i može.

Infracrveno zracenje terapija
Također, treba imati na umu da je infracrveno zračenje ne prodire kroz. Pored ovoga, u terapiji se koriste i generatori koji emituju samo IC zra- čenje. FOTOTERAPIJA-terapija se sprovodi veštački dobijenom svetlošću u vidu ultraljubičaste (UV) i infracrvene (IR) svetlosti. Vidljiva svetlost zauzima samo mali deo. Indikacije za opšte zračenje: - rahitis.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.