četvrtak, 14. prosinca 2017.

Isplate u gotovini 2016

Isplate u gotovini 2016 Novim izmjenama Pravilnika o porezu na dohodak, za neke vrste primitaka koji su se ranije mogli isplaćivati i u gotovini, propisuje se obveza isplate na račun. Način isplate pojedinih primitaka fizičkim osobama uređen je propisima o oporezivanju dohotka. Prema osnovnoj odredbi Zakona o.

Isplate u gotovini 2016
Zakona ne smatraju dohotkom, odnosno na koje se u skladu s člankom 10. ISPLATE KOJE SE MOGU OBAVITI NA ŽIRO RAČUN ILI TEKUĆI RAČUN (Ne u gotovini), ISPLATE KOJE SE MOGU. Sutkinja je neko vrijeme primala plaće u gotovini sve dok 2013. REGRES SE MOŽE ISPLATITI U GOTOVINI KAŽE POREZNA POVRAT POREZA SE MOŽE ISPLATITI u GOTOVINI. Temeljem postavljenog upita u svezi isplate neoporezivog dijela regresa, odgovaramo u. Isplata regresa – način isplate. Vlada isplatom regresa u gotovini poziva na kršenje Zakona o ovrsi.


Ovakav način isplate u gotovini temelji se na tumačenju Porezne uprave. NEOPOREZIVE PRIMITKE ISPLAĆIVATI U GOTOVINI. Pravilnik o strukturi i sadržaju godišnjih financijskih izvještaja. Iz toga proizlazi dilema da li je neoporezive prigodne nagrade dopušteno isplatiti u gotovini iz blagajne. Kako bi se smanjio udio sive ekonomije u gospodarstvu, zakonski okvir koji prati poslovanje. Ministar financija zakonom je ovlašten da "provedbenim propisima propiše" isplate u.

Isplate u gotovini 2016
Osobiti što njeno materijalno pravo po osnovi isplate neto plaće još nije. Međutim budući da je isplata neoporezivih primitaka dozvoljena u gotovini. Poslodavci koji plaću isplaćuju u gotovini ne moraju navoditi podatke o računu.


Vlada: Kreću isplate regresa, oni s ovrhom dobit će ga u gotovini. Kad je riječ o primicima koje poslodavci isplaćuju radnicima, osim dijela. Za poslodavce koji te primitke isplaćuju u gotovini, što je dopušteno.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.