utorak, 6. veljače 2018.

Svojstva ugljičnog monoksida

Svojstva ugljičnog monoksida Ugljični monoksid je vrlo otrovan plin iz skupine kemijskih zagušljivača. Za ljude i životinje je otrovan i u vrlo malim koncentracijama. Ugljikov monoksid dobiva se najčešće u smjesi s drugim plinovima kao. Smjesa nastalog ugljik monoksida i dušika iz zraka se naziva generatorski plin. Ako se preko užarenog koksa u generatorima umjesto zraka dovodi vodena. Najveći problem je njegova detekcija jer zbog navedenih svojstava. Riječ je o bezbojnom plinu, bez mirisa i.

Svojstva ugljičnog monoksida
O svojstvima ugljikovog(II) oksida se već pisalo na e-školi, primjerice ovdje. Ugljični dioksid (CO2) je bezbojni plin, ne gori, bez okusa i mirisa.


U spoju s vodom stvara se karbonatna kiselina (H2CO3). Posebna svojstva ugljičnog dioksida, kao na primjer njegova inertnost reakcija te velika topivost. Volumen ugljičnog monoksida po 1 kubičnom metru goriva. Također su brojna druga svojstva ugljena koja su bitna u određivanju prikladnosti ugljena za. Lakše od zraka (npr. amonijak, zemni plin, ugljični monoksid). Osim što je zapaljiv, zemni plin ima narkotička svojstva, a dodaju mu se aditivi kako bi se mogao.


Baš zbog tih svojstava često se naziva „tihim ubojicom“.

Svojstva ugljičnog monoksida
Opasnost od ugljičnog monoksida (CO) prijeti. Zavisno o vrsti požara i drugim svojstvima zapaljivih tvari, odabire se. Otrovnost ugljičnog-monoksida očituje se u njegovoj velikoj aktivnosti. Ono se primjenjuje za određivanje pratiti plinova, kao i zemljišta i temperatura površine mora, zračenja i cloud svojstva. Postaj Naslov: Svojstva drveta kao goriva 05. Nepotpuno izgaranje drveta uzrokuje stvaranje značajnih količina ugljičnog monoksida i drugih.


U ovom članku želio bih razgovarati o trovanja ugljičnim monoksidom. U njemu ćete naći informacije o porijeklu ugljičnog dioksida, njegova svojstva i naravno.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.