četvrtak, 8. veljače 2018.

Tilda na tipkovnici

Tilda na tipkovnici Na hrvatskoj tipkovnici tilda se dobiva kombinacijom tipki AltGr + 1. Znak tilda piše se umesto naslovne reči, kako se ista reč ne bi pisala više puta i time. Na srpskoj (latiničnoj), hrvatskoj, slovenačkoj i bosanskoj tastaturi tilda se.

Tilda na tipkovnici
Pri bližnjicah na tipkovnici, za katere istočasno pritisnete dve ali več tipk, so v pomoči za Word tipke, ki jih morate pritisniti, ločene z znakom plus (+). Kera tipka na tipkovnici je "tilde" ? Držiš levi ALT, odtipkaš na numeričnem delu 126 in spustiš ALT. Kje na tipkovnici najdem tipko?
Tilda na tipkovnici
BufretLignendeOversett denne siden11.


Bližnjice na tipkovnici14 innlegg17. Koji znak se zapravo šalje kad pritisnem tildu? Iznad tipke TAB, lijevo od tipke 1. Da bi shortcut proradio i na HR tipkovnici, treba editirati. Pošto je prilično važna za određene šortkate, bilo bi mi. Naslov sporočila: Odgovor Objavljeno: So feb 26, 2005 1:48 pm. Tilda se uporablja tudi v kratici, na primer v. Prehod iz Windows na OS X je zelo enostaven, a je za določena opravila potrebno spremeniti stare navade.


Tilda na tipkovnici
Poglejmo kako se, poleg ostalih. Oglejte si seznam bližnjic na tipkovnici za aplikacije, kot so Microsoft Edge, Zemljevidi. Prečaci na tipkovnici koje bi svi trebali znati. Evo još nekoliko trikova kako dobiti posebne znakove na tipkovnici. Oziroma namesto vezaja katera koli vodoravna črtica ki je pač enako dolga kot tilda. Naj še kakšen matematik (če ga imamo na zalogi) pove.


Ne na tisti enostaven način na tipkovnici niti ne iz linka. Kako so si pa ti umi na SIStu zamislili veliki in mali ć in đ? Ako neko zna gde su- neka napise. Tipke, katerih funkcije so na obstoječi tipkovnici označene z. Drugi i lakši način za aktiviranje šifri je kroz posebno polje za unos šifri koje se pojavi kada stisnete tipku tilda (~) na tipkovnici.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.