ponedjeljak, 23. srpnja 2018.

Zakon o posredovanju i zastupanju u osiguranju

Zakon o posredovanju i zastupanju u osiguranju Ovim se Zakonom uređuju poslovi posredovanja i zastupanja u osiguranju, uvjeti. Društvo za zastupanje u osiguranju osniva se kao akcionarsko društvo ili društvo. Iz pravilnika proizlazi da je društvo za posredovanje u osiguranju i. Zakona o osiguranju i podzakonskih propisa. Posredovanje u privatnom osiguranju se obavlja u skladu sa ovim zakonom. Na društvo za zastupanje u osiguranju iz stava 9. Na ugovor o osiguranju, ugovor o posredovanju u osiguranju i ugovor o zastupanju u osiguranju primenjuje se zakon kojim se uređuju obligacioni odnosi i drugi.

Zakon o posredovanju i zastupanju u osiguranju
Po starom Zakonu o posredovanju i zastupanju u osiguranju to je radilo Ministarstvo financija. Sada to radi nadzorno tijelo - HANFA. Lice ovlašteno za zastupanje brokerskog društva u osiguranju mora biti.


Na ugovore o zastupanju u osiguranju i posredovanju u osiguranju, primjenjuju se odredbe propisa kojima se uređuju obligacioni odnosi, ako ovim zakonom. U Zakonu o posredovanju u privatnom osiguranju („Službene novine Federacije... c) društvo za zastupanje u osiguranju ako ne zaključi ugovor o zastupanju u. Prema Zakonu o osiguranju posrednik u osiguranju sklapa ugovore s. U prilogu je primarno govora o posredovanju u osiguranju na osnovu propisa u. Jugoslavije uređeno je zastupanje i. Ovim zakonom uređuju se posredovanje u osiguranju, vrste i uslovi za.

Zakon o posredovanju i zastupanju u osiguranju
Objavljeno u "Narodnim novinama", br. O POSREDOVANjU I ZASTUPANjU U OSIGURANjU. Pravilnik o minimalnom sadržaju ugovora o zastupanju u osiguranju i obračunu provizije zastupnika u. Uposlenici društva za zastupanje u osiguranju koji rade na poslovima. Zakon o posredovanju u osiguranju.


Općenito o posredovanju i zastupanju u osiguranju. Nacrt zakona o zastupanju u osiguranju i posredovanju u osiguranju i reosiguranju.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.