subota, 17. rujna 2016.

Kako prevariti sondu za gorivo

Kako prevariti sondu za gorivo Naslov: Odg: Kako povećati potrošnju goriva? Nadalje firma je na sva vozila dala ugradit GPS,vagu i sondu u rezervoare pa tko je budala. Praćenje potrošnje, nadzor trenutne razine goriva u spremnicima, evidencija svih utakanja i istakanja sa naznakom vremena i datuma.

Kako prevariti sondu za gorivo
Senzori za merenje nivoa goriva u rezervoaru – SONDE. Sonde za merenje nivoa goriva koriste se za precizno očitavanje nivoa goriva i naglih promena. Sonda za gorivo je jedno od najučinkovitijih i dovoljno točno sredstvo u pogledu mjerenja goriva, koje pruža pravu vrijednost (stanje) nakon odgovarajuće. Merenje potrošnje nafte se koristi radi utvrđivanja stvarnog stanja nafte u rezeorvaru vozila.
Kako prevariti sondu za gorivo
Ova informacija omogućava kontrolu zaista sipanog goriva i gubitka.


Ako ste stavili krivo gorivo u rezervoar ili samo trebate istočiti gorovo ili drugu tekućinu, tada SIFON PUMPA. Kontrola potrošnje goriva se vrši preko sondi za gorivo koje se ugrađuju u rezervoar svakog vozila. Sonde su kapacitivne, najveće tačnosti, i do max 0,9%. Postoji mogućnost da Vas je prevario njihov uposlenik. Nažalost nisam imao svoj kanister da im pokažem kako su me prevarili. A pumpa od tam kam vleče može saugat sam gorivo, jer zrak iz tog.


Interesuje me kako radi emulacija l. Ale944 bi htio prevariti PCM u situaciji gdje je izvadjen katalizator u svrhu.

Kako prevariti sondu za gorivo
Znaci treba ocekivati vecu potrosnju goriva sa emulatorom jer nece biti. Stalnim rastom cijena naftnih derivata - benzina i dizelskih goriva, raste i učestalost. No, koristit će ako kućište filtra ulja i goriva oštrim predmetom označite jedva. To može napraviti i visokotlačnom pumpom, lambda sondom. Lambda sondu je moguće i prevariti dodavajući mali otpornik u seriju pa bi informacije bile krivo poslane i gorivo bi bilo drugačije ubrizgavano. KM, ECY VARALICA (varanje lamba sonde tj potrosnje goriva).


Kod većine je problem nepostojanje elektronske sonde za merenje količine goriva. To je uslov za kontrolu legalnih tokova nafte i naftnih.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.