četvrtak, 22. rujna 2016.

Opekotine od sunca kod djece

Opekotine od sunca kod djece Svakodnevne pjesmice; Stihovi za djecu. Ukoliko primjetite da je vaše dijete zadobilo opekline od sunca, okupajte ga u mlakoj vodi, a potom na opekline. Beba može zadobiti opekline već i od 15-minutnog izlaganja suncu.

Opekotine od sunca kod djece
Dječija koža još je u razvoju te je mnogo ranjivija od kože odraslih, naročito kada je riječ o štetnom utjecaju UV-zraka. Najbolji lijek za uobičajene opekline od sunca su hladni oblozi. Mnoge zaposlene majke u današnje vrijeme za svoju djecu koriste zaštitne. Za razliku od kože odraslih osoba, koža beba i male dece ne sadrži dovoljno melanina da bi se.
Opekotine od sunca kod djece
Koliko su štetne opekotine od sunca?


Mustela nudi informacije o suncu i koži djeteta i kako ga učinkovito zaštititi: savjeti, proizvodi za zaštitu od sunca, zaštitni faktori. Ma koliko pazili tokom letnjih dana, dečija koža je toliko osetljiva da veoma lako može doći do opekotina od sunca. Evo nekoliko saveta kako da ih tretirate. Opekline od sunca mogu imati teške posljedice za vašu bebu kao što je dehidracija. Sunčane opekline kod male djece mogu biti vrlo opasne. Ohladite tekućinu, natopite pamučnu tkaninu i stavljajte kao obloge. Nanesite jogurt na područja koja su izgorjela na suncu.


Kako djecu zaštititi od sunca - Koža vaše bebe brže cijeli nego koža odrasle osobe, ali je isto tako osjetljivija na sve ozljede pa tako i na oštećenja iz.

Opekotine od sunca kod djece
Prekrasni sunčani ljetni dan primiče se kraju, ali jedna vam je sitnica pomutila raspoloženje: "zaradili" ste opekline od sunca! Važno je zaštititi djecu od štetnog djelovanja sunca, jer postoji povezanost između pretjeranog izlaganja suncu u djetinjstvu s nastankom kožnih tumora u. O štetnom utjecaju sunčevih zraka sve je poznato. Prečesto izlaganje suncu, sunčanje u vrijeme najjačeg zračenja ili nedovoljna zaštita mogu. Malu djecu (do 6 mjeseci) uopće ne biste smjeli izlagati suncu. Med, mlijeko, riba, orašasti plodovi, soda bikarbona. To su samo neke od namirnica koje pružaju prvu pomoć kod opeklina od sunca. Zasigurno ste već čuli za korišćenje jogurta za opekotine od sunca.


Pričam često o svom detetu, a žene bez dece samo prevrću očima. Tijekom djetinjstva koža je najpodložnija djelovanju sunčevih ultraljubičastih zraka. Sunčev kapital" u djetinjstvu se brzo iscrpljuje. Mislim da se sva djeca i bebe moraju mazati kad izlaze na sunce, njihova je koža jako osjetljiva i.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.