nedjelja, 18. rujna 2016.

Tolerancija okomitosti

Tolerancija okomitosti Kod okomitosti osi prema osi, zona tolerancije je prostor između dviju ravnina, koje su okomite. Tablica 1: TOLERANCIJE NETOLERIRANIH MJERA ZA DULJINE I KUTOVE. H11 – d11 - Zračnost za siguran pomak dijelova s velikim tolerancijom: poluga.

Tolerancija okomitosti
Propisivanje tolerancije uzdužnih mjera, kutova, ekscentričnosti paralelnost i. Na pomoćnu dimenziju ne primjenjuju se tolerancije. Apsolutna točnost dimenzija i oblika strojnih dijelova, ne samo da nije moguća. Na uređaju za mjerenje hrapavosti površina, perthometer S8P, mjerene su različite veličine hrapavosti površine dok je tolerancija okomitosti ili kutnosti mjerena.


ISO sistem tolerancija dužinskih mjera je predviđen za dužinske mjere svih dijelova strojeva u sklopovima. Usvojiti neophodnost tolerancije za strojni dio. Sve točke tolerirane površine moraju ležati. Bitno je da provjerimo okomitost crta i da točkalom označimo. Umjesto njegove brzine i okomitosti, dobili su tromost i bezidejnost. Koju minutu kasnije tolerantni Turčin mogao je opomenuti i Martinsa. MJERENJE kod stručnih predmeta (Dimenzioniranje, projekcije, dosjedi, tolerancije).


Odstupanja trebaju biti jednaka nuli. Tolerancije dužinskih izmjera i tolerancijska polja. Gornji rub donje prednje ploče i donji rub gornje prednje ploče trebali bi biti poravnani uz toleranciju od 4 mm. Modularni škripac – škripac tolerancije 0,01-0,02 mm. ISO za otvor koji se kontroliše: nazivna. U pojedinačnoj proizvodnji koriste se pri kontroli okomitosti i paralelnosti. Uvod standardizacija tolerancije mjera.


Kontrola ispitivanja odstupanja od okomitosti, paralelnosti te udara aksijalnog i radijalnog. U presieku, kotiranje, unosenie tolerancije i znakova obradbe.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.