ponedjeljak, 19. rujna 2016.

Zakon o zakupu poslovnih zgrada i prostorija

Zakon o zakupu poslovnih zgrada i prostorija O ZAKUPU POSLOVNIH ZGRADA I PROSTORIJA. Ovim zakonom uređuju se uslovi i način pod kojima se mogu izdavati u. Zakon o zakupu i kupoprodaji poslovnog prostora.

Zakon o zakupu poslovnih zgrada i prostorija
Zakona smatraju se poslovna zgrada, poslovna prostorija, garaža i garažno mjesto. Odlukom o dodjeli u zakup poslovnih zgrada i prostorija Općine Centar Sarajevo. O PREUZIMANJU, IZMJENAMA I DOPUNAMA. Pojam ugovora o zakupu poslovnih zgrada i prostorija.


Zakon o zakupu poslovnih zgrada i prostorija
Odluke o dodjeli u zakup poslovnih zgrada i poslovnih prostora Općine. Zakona o preuzimanju, izmjenama i dopunama Zakona o zakupu. Službene novine Kantona Sarajevo". O DODJELI U zAKUP POSLOVNIH zGRADA 1 POSLOVNIH. Skupštine Kantona Sarajevo, održanoj. Kao nova poslovna zgrada, u smislu ovog zakona, smatra se zgrada čija je.


O zakupu poslovnih prostorija zakupodavac i zakupac zaključuju ugovor. Svi ugovori o zakupu i drugi ugovori i akti o korišćenju nekretnina koje su predmet prodaje, prestaju da važe na dan. Da bi ugovor o zakupu poslovnih zgrada i prostorija pravno bio valjan, mora imati.

Zakon o zakupu poslovnih zgrada i prostorija
Poslovnom zgradom smatra se zgrada namijenjena obavljanju poslovne djelatnosti. Ugovor o zakupu poslovnoga prostora sklapa se u pisanom obliku. Poslovne prostorije se ustupaju u zakup ili na korištenje bez naknade, na određeno vrijeme, na rok od 5. Odluka o provođenju postupka davanja u zakup poslovnog prostora u svojini.


Tako se pod poslovnom zgradom podrazumijeva zgrada namijenjena obavljanju. Krivi~nog zakona SR Bosne i Hercegovine i ~lanu 51(a). Poslovnim prostorom smatraju se poslovna zgrada, poslovna prostorija i garaža.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.