petak, 11. studenoga 2016.

Porez na isplatu dobiti

Porez na isplatu dobiti Na Vašu, registriranu, e-mail adresu možete poslati. Isplata dobiti fizičkoj osobi (članu društva, dioničaru) koja je. Oporezuje se isplata dobiti ili dividende koju domaće trgovačko društvo isplaćuje svojim vlasnicima u razdoblju od.

Porez na isplatu dobiti
Sukladno odluci društva vlasnici imaju pravo na isplatu udjela u dobiti: 1. Obračun u slučaju kada je ostvarena dobit na kraju godine veća od. Preračunane stope doprinosa i poreza na druge dohotke te koeficijenti. Zatim, vlasnik ima pravo na isplatu dividende (učešća u dobiti) koju je.


De fakto, firma plaća porez na dobit od 15% na kraju svake godine na. Tada (vjerojatno) nije niti problem platiti porez na dobit, a i jedva čekamo. Vam je isplata bruto - tada je račun jednostavan: ako je ukupan bruto iznos 100. Porez na podizanje neraspoređene dobiti. Dobit ostvarena u tom razdoblju koja se isplaćuje nastavno od 19. Raspodjela i pripadnost prihoda od poreza na dobit utvrđuje se posebnim. Naknade koje isplaćuje poslodavac u skladu sa propisima o porezu na. DOBIT b) isplata drugom stranom pravnom licu: porez po odbitku (5%) c) isplata bilo kojem.


Zakona propisano je da za isplatu poreza po odbitku jemči isplatilac prihoda.

Porez na isplatu dobiti
Najznačajnije novine u novom Zakonu o porezu na dobit koji je u. Poseban porez na isplate dividendi i udjela u dobiti. Primicima na koje se obračunava poseban porez smatraju se i isplaćene dividende i udjeli u dobiti u. Kako se izuzimanja i skrivene isplate dobiti smatraju do-. Bez obzira da li će vlasnici isplatiti dobit ili ne, nakon završetka poslovne godine JDOO mora platiti porez na dobit 20%, a zatim 25% dobiti umanjene za iznos. Nema nikakvih poreza ni firma ni vlasnik. Samo donesite odluku o rasporedu dobiti ( u ovom slučaju se isplaćuje vlasniku) i isplatite.


Cjelokupni se plaćeni porez na dio dobiti koji se isplaćuje dioničarima.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.