srijeda, 28. prosinca 2016.

Žuta stolica kod djece

Žuta stolica kod djece Neki lijekovi na bazi željeza i bizmuta također mogu obojiti stolicu crno. Kako je kod Vaše majke crna stolica bila povezana s bolovima u trbuhu. U peleni ste našli zeleno-crnu ljepljivu stolicu koja izgleda kao motorno ulje.

Žuta stolica kod djece
Radi se o mekoniju, prvoj stolici, koja se sastoji od plodove vode. Je li moguće da je od soka stolica postala crne boje ili od nečeg drugog. Nakon soka od ribizla može biti stolica tamnije boje, ali s obzirom na prethodnu.


Trudna sam 16 tjedana i zadnja 2 tjedna sam primjetila da mi je stolica crne boje.

Žuta stolica kod djece
Znam da uzrok mogu biti preparati željeza koji se troše kod. Može se zamijeniti sa crnom stolicom nakon uzimanja preparata željeza, bizmuta ili određene hrane (cikla, borovnica, kupina). Pri jakom krvarenju stolica je poput crne kaše, a bolesnici pokazuju znakove cirkulacijskog kolapsa. Neki lekovi kao preparati gvožđa i bizmuta. Crna stolica je stanje kod koga je izmet veoma tamne ili crne boje. Melena je crna, gusta stolica poput katrana, koja tipično ukazuje na krvarenje iz gornjeg GI sustava, ali uzrok joj također može biti i u tankom crijevu ili desnoj. Ako isključivo dojite, tada će bebina stolica biti žute ili svjetlozelene boje.


Kćer od 14 mjeseci mi je jučer imala dvije vodenaste stolice žute boje. HRABRI - forum za zlostavljanu i zanemarenu djecu.

Žuta stolica kod djece
Konkretno danas ujutro stolica je bila tamo zelena sa zlatno-žutim zrncima. Obilježja: učestale tekuće ili polutekuće stolice blijedo-žute boje. I ne pokušati pronaći dijete znakove žuta boja kože – to može dogoditi. Portal koji se bavi očuvanjem i unapređenjem zdravlja dece. Medjutim,beba ima zelenu stolicu,nekad zlatno zutu,nekad zeleno zutu a biva I svetlo zelena. Stolica u tvrdim komadićima najčešće je odraz prehrane siromašne vlaknima.


Zadnjih par dana maleni ima sluzave stolice, nekad bude više sluzi, nekad. Duga, točno tako je i kod mojeg malog-zlatno žuta stolica, ali ima.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.