utorak, 17. siječnja 2017.

Brazilski oraščić selen

Brazilski oraščić selen Najljekovitiji oraščići svijeta: brazilski orah. Selen također pomaže i jačanju mišićne mase odnosno povećanju snage. Brazilski orah odličan je izvor mineral, ali je zbog nekih drugih. Selen podstiče rad štitne žlezde, pa je brazilski orah stoga vrlo poželjan u ishrani vegetarijanaca ili vegana, osoba koje se hrane sirovom. Kako se upotrebljava brazilski orah kao lek za srce i potenciju. Do otkrića je došlo kada je studija ukazala na to da bi povećana količina selena u krvi, minerala koji brazilski oraščić prirodno sadrži, baš kao i. Prema USDA, jedan brazilski oraščić ima 95,8 mikrograma selena.

Brazilski oraščić selen
Selen je vrlo snažan antioksidans za koji je znanstveno dokazano da štiti od kardiovaskularnih.


Dakle, više od 1 kapsule tipičnog dodatka prehrani koji sadrži selen. No, brazilski orah je bogat i zasićenim masnim kiselinama pa tako 8. Sadrže veliki udio masti, pa ih je najbolje čuvati u hladnjaku da se ne pokvare. No koliko je selena potrebno unijeti u organizam? U jednoj je studiji skupina ispitanika uzimla dva brazilska oraha dnevno, druga skupina 100. Najbolji prirodni izvor selena upravo je brazilski orah. Koristi se kao lek za brojne tegobe. Međutim, oprez je potreban kod konzumacije brazilskog oraščića.


Brazilski oraščić selen
Zbog velike količine selena, nemojte ih uzimati više od nekoliko na dan. Omogućite vašem tijelu jači imunitet uz samo 1 brazilski oraščić dnevno! Otkrijte njegovu iznimnu snagu u borbi protiv mnogih bolesti - mineral. Takođe, selen je i vrlo snažan antioksidans, a poznato je da oni usporavaju staregenje i štite od raznih bolesti pa ako jedete brazilski orah koji obiluje selenom. Samo jedan brazilski oraščić sadrži oko 90 mcg selena, što je skoro dva puta više od preporučene dnevne doze za održavanje potreba. Slično njima, brazilski orah takodje poseduje mnoge zdravstvene prednosti zbog visokog nivoa selena, magnezijuma i tiamina.


Tajna ljekovitosti: selen, fitosteroli, skvalen, linolna kiselina.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.