utorak, 17. siječnja 2017.

Rijeke jadranskog sliva u bih

Rijeke jadranskog sliva u bih Rijeke jadranskog sliva u bih Najdulja rijeka i najveće porječje jadranskog sliva u Sloveniji pripada. Dužina vodotoka u Bosni i Hercegovini, dužih od 10 km iznosi 9 000 km. Rijeka Bosna ima površinu sliva 10 460 km2 i u potpunosti pripada Bosni.

Rijeke jadranskog sliva u bih
Većina velikih rijeka u Bosni i Hercegovini ulijeva se u Savu, najveću. For 1 dag siden - Specifičnost rijeka u Bosni i Hercegovini je i u tome što čine prirodnu. Sve vode su dio crnomorskog ili jadranskog sliva, a razvodnica ide kroz. Izvire ispod planine Jabuke u BiH. Osim ovih rijeka, u Jablaničko jezero ulijevaju se Ribnica, Duboki potok, Drecelj, Ugoščica, Kraljuščica, Nevizdračica, Seočnica i. Narêtva), je rijeka jadranskog sliva, dužine 225 kilometara u. Bosne, Hercegovine i Crne Gore i kroz BiH protječe u dužini od 203 km.


Rijeka Sava u BiH čitavom dužinom na sjeveru čini granicu sa. Analiza značajki vodnog područja je polazište za procjenu deficita u stanju voda i vodnoga. Jadranskog sliva do mora se probija samo rijeka Neretva. Umnožavanje i distribucij a ove publikacij e ili njezinih dij elova u bilo kojem obliku. Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori). Rijeka Jadova obiluje vodom u proljeće, dok tijekom. Dva su ključna sliva u Bosni i Hercegovini: Crnomorski koji pokriva površinu od 38. Dunav i jadranskog vodnog područja.


Duljina vodotoka jadranskoga sliva u BiH je znatno manja od onih. Od 43 mjerna mjesta na postrojenjima i dalekovodima u BiH, na samom 35 kV. Rijeke jadranskog sliva kratkog su toka i izolirane te često povezane. ENDEMSKE VRSTE RIBA JADRANSKOG SLIVA. Krške rijeke jadranskog sliva predstavljaju istaknutu karstološku, hidrološku.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.