ponedjeljak, 10. travnja 2017.

Kur'an zanimljivosti

Kur'an zanimljivosti Kur'an zanimljivosti Jedna od ovih specifičnosti je činjenica da se. Mnogim ljudima zvuči neverovatno, ali sam Kuran uči da je Isus jedan od najbitnijih božijih poslanika, poslednji pre proroka Muhameda. Jedini poslanik koji nije umro je Isa a.

Kur'an zanimljivosti
Kur'an zanimljivosti
Isus) je, Allahovom (Božijom) dozvolom, liječio gubave i. Tag Džemil el-Kudsi ed-Duvejk, kuran, medicina, prehrana, zdravlje. Službeno, Kuran nije napisan do 653.
Kur'an zanimljivosti
Kur'an zanimljivosti
Prvi broj šest označava šest ajeta el-Fatihe, zadnji broj šest, šest ajeta sure en-Nas, a srednji broj 23 označava vremenski period u kojem. Najmanji Kuran malo veći od nokta Libanac Hasan Abid Rabo tvrdi da je vlasnik najmanjeg celovitog rukom pisanog Kurana.


Policajac iz Kolašina Milo Šćekić radi u obezbjeđenju zgrade tamošnjeg Osnovnog suda, pročitao je više od 3. Ko je ashab koji je bio razlog (sebeb). Na takmičenju u poznavanju Kurana u Somaliji, na kome je učestvovalo više stotina mladića starosti od 10 do 25 godina, pobednici su za. Zanimljivosti, Vijesti iz svijeta, 18. Afganistanski kaligraf izradio najveći Kuran na svijetu, vinkovci. Ni jedna religijska knjiga na svijetu ne.

Kur'an zanimljivosti
Kur'an zanimljivosti
Reci: "Allah će vam kazati propis o. Allah vam naređuje da od djece vaše - muškom pripadne toliko koliko dvjema ženskima. U suri Nedžm, poglavlje 53, ajet 45-46.


Predsjednik Gradskog odbora SDP-a Metković, Krešimir Kuran, izabran je u članstvo Glavnog odbora SDP-a Hrvatske. Uzvišeni kaže u prijevodu značenja: „On stvara par, muško i žensko, od kapi sjemena kad se. Mudžize Kur`an-a casnog – Naucni dokazi Kur`an-a. Kur´an, Knjiga i objava je vezan za tu sudbonosnu noć i to je Knjiga koja sadrži. Amar iz Zagreba je hafiz: On zna cijeli Kuran napamet. On je jedini hrvatski hafiz što znači da zna cijeli Kuran napamet. Ali, šok je bio još i veći kada su im pranksteri otkrili da je u pitanju Biblija, a ne Kuran.


Najblaže rečeno ovo će poremetiti sve što smo tvrdili da znamo sa sigurnošću o tome kako je nastao Kuran, rekao je istoričar Tom Holand.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.