utorak, 25. srpnja 2017.

Bruto tona broda

Bruto tona broda Radi izbjegavanja miješanja registarskih tona kao jedinica obujma brodskoga prostora (tzv. tonaže broda) i tona kao jedinice mase kojom se izražava korisna. Bruto registarska zapremina broda važna je i zbog toga što. Bruto tonaza je volumen svih zatvorenih prostora u brod a 1 bruto tona je 2.

Bruto tona broda
Otprilike racunano brod koji je na linku bi mogao. Vožnja broda je drevna vještina i dok držite kormilo - argolu u ruci, znate da je isto. Bruto tona nije težina ili masa, to je volumenska kategorija, a ponekad se. Obujam ukupnog zatvorenog prostora broda, zapravo tereta koji stane u taj prostor.
Bruto tona broda
Relativno je novi pojam kompenzirane bruto-tone (cGT), uveden u funkciji vrste i mjere opremljenosti broda.


Registarska tona (register ton) koristi se kao jedinica zapremine a iznosi 100. Nosivost, kao i dopušteno odstupanje od uglavljene. Najveći brodovi imaju takove kapaciteta i po 4000 tona. Podaci o bruto i neto registarskoj zapremini nekog broda nalaze se u njegovoj. A i B kategorije (od 100 i do 500 bruto tona). Osoba koja želi upravljati jahtama do 100 bruto tona mora odslušati. Ukupna tonaža trgovačke flote u nacionalnom registru iznosi 110.


U Crnoj Gori ima 54 broda i tehničkih plovnih sredstava sa ukupno 91.

Bruto tona broda
Podatak je objavio dnevnik Vijesti pozivajući se na. Nakon ukrcaja 600 tona tereta barža mora imati gaz koji obezbjeđuje novi uzgon od 600. Bruto i neto registarska tonaža broda se izračunavaju ро роosebnim. Do nasukanja broda "Orebić" došlo uslijed nautičke pogreške. Orebić”, nosivosti 942 bruto tona, koji plovi pod zastavom Republike Hrvatske.


To znači da su se brodovi naručiva- li prije svjetske krize te su.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.