srijeda, 26. srpnja 2017.

Ulje za automatske mjenjače audi

Ulje za automatske mjenjače audi ZF ( proizvođač mjenjača za Mercedes, Audi, VW itd.) jasno propisuje. Izmjenu ulja u automatskom mjenjaču najčešće radimo na : AUDI A4. Ovdje pročitajte općenite informacije vezane uz automatske mjenjače-.

Ulje za automatske mjenjače audi
Pod redovnim održavanjem podrazumijeva se izmjena ulja, filtera, brtvila te. MEYLE: set za zamjenu ulja u automatskom mjenjaču (Audi). Audi ulje u multitronic mjenjaču22 ožu 2016Audi A8, 2. Ulje u menjač › AudiSpremljeno u privremenu memoriju2002, Dexron III, MOPAR ATF +3 ili +4, Ford Mercon V, MB 236.


VW G 052 162 polusintetičko ulje za automatske menjače, Transmisija, Automatski. Kako osnovu konvencionalnog automatskog mjenjača čini sistem planetarnih zupčanika, od ulja za automatske mjenjače očekuje se. Kupio sam Golfa 4 1,9 tdi 74kw pa me interesuje koliko ulja styaje i kojeg. Mobil 220, on ti je dobar i promijeni filter od automatskog mjenjaca. Veli mi kolega da zamjena ulja kod takvog mjenjaca nije jednostavna. Ne znam za audi,ali znam da se na bmw-u ulje u getribi ne mijenja. Audi je tada koristio ZF sa 6 brzina, i znam da je mjenjac i danas. Jer kad se ostavi ulje dugo u automatskom mjenjacu, svi oni metelni.


Za vozli VW Audi Seat Škoda originalno ulje za automatske mjenjače.

Ulje za automatske mjenjače audi
Kataloški broj G052516A2 Cijena za jednu litru. Ako netko zna preporuciti nekog majstora s kojim mogu malo. Rowe Hightec ATF DCG ulje za automatske mjenjače posebno je rađeno za najpopularnije Audi i VW modele s DSG sustavom transmisije. Tako da puno ulje znaci automatskom mjenjacu (imao i promjenio vec 7-8) i svakako. Audi Multitronic u Audijevoj seriji A6. Stoga ulje za automatske mjenjače mora ispuniti mnogobrojne zadaće u prijenosniku. Provera ulja u automatskom menjacu je neophodno a nivo i stanje tecnosti proveravaju se na sledeci nacin.


Ovako, imam automatik mjenjač na svojoj 100-tki. Ulje je u normali te je nedavno minjano i opran filter. Na klasičnim automatskim getribama sa wandlerom (bubnjom) preporuka je mijenjati ulje nakon 60 000 km. Audi ipak nema onu vidu za ispuštanje ulja na bubnju. Servis automatskih menjaca je usko specijalizovani servis za popravku.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.