utorak, 15. kolovoza 2017.

Izračun poreza na motorna vozila

Izračun poreza na motorna vozila Izračun poreza na motorna vozila Vrsta vozila: - izbor -, Automobil, Motocikl. Izračun poreza uvoza rabljenih automobila iz EU (trošarine). Vlasnik registriranog osobnog automobila do 10 godina starosti obveznik je poreza na cestovna motorna vozila.

Izračun poreza na motorna vozila
Porez na cestovna motorna vozila plaća se. Prodajna cijena je maloprodajna cijena novog motornog vozila s. Ovim se Zakonom uređuje plaćanje posebnog poreza na motorna vozila (u daljnjem tekstu: posebni porez) namijenjena za uporabu na cestama u Republici. Uvoz automobila: Kalkulator za izračun cijene rabljenih automobila kod uvoza iz Europske Unije: U cijenu su uračunati svi troškovi i davanja prilikom uvoza. Prijava za obračun posebnog poreza na motorna vozila novi je sustav elektroničkog podnošenja porezne prijave za obračun i plaćanje posebnog poreza na. Ovaj kalkulator namijenjen je unosu vozila u RH sa područja EU.


Izračun trošarina i pravilnici kojima se vodilo pri izradi su aktualni zakoni i. IZRAČUN DAVANJA PRILIKOM KUPNJE VOZILA. EU (UVOZ) - plaća se carina (osim ako je oslobođeno),trošarina. No, građani koji na motorna vozila starosti do 10 godina plaćaju porez na. Nove trošarine na motorna vozila neće potaknuti kupnju novih, nego uvoz.

Izračun poreza na motorna vozila
Posebni porez na promet plaća se prilikom prometa upotrebljavanih tj. Carinska uprava dala je obavijest o obračunu i plaćanju posebnog poreza na motorna vozila nakon 1. Postupak oko uvoza novih i polovnih vozila. Nadalje, predlaže se pojednostavljenje načina izračuna posebnog poreza na motocikle. Jedan od primjera je obračun poreza na stjecanje motornih vozila građanima koji kupuju polovne automobile u inozemstvu.


Obavijest građanima i pravnim osobama o plaćanju posebnog poreza na motorna vozila. Porezna prijava se može podnijeti niže. Na temelju kojih podatka se utvrđuje godišnji porez na cestovna motorna vozila?

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.