utorak, 26. rujna 2017.

Područje eksplozivnosti

Područje eksplozivnosti Područje eksplozivnosti PODRUČJE EKSPLOZIVNOSTI ZAPALJIVIH PLINOVA I PARA ZAPALJIVIH TEKUĆINA I NAČIN ZAŠTITE. Osnovni pojmovi eksplozivne zaštite. Područje između gornje i donje granice eksplozivnosti je područje eksplozivnosti ili zapaljivosti.

Područje eksplozivnosti
Iznad gornje granice eksplozivnosti koncentracija para je toliko. Gornja granica eksplozivnosti (GGE). Koncentracija zapaljivoga plina ili pare u zraku iznad koje.


Područje eksplozivnosti
Ovo područje zapaljivosti se često naziva i područje eksplozivnosti i. Granica zapaljivosti je područje koncentracija kod kojeg se smjesa zraka i zapaljivog. Granice eksplozivnosti smjese, U koncentraciji od 5% do 15% prirodnog plina u smjesi sa zrakom. Djelovanje na okoliš, Na mjestima propuštanja plinovoda. Granice paljenja (eksplozivnosti) pokazuju u kojem je odnosu miješanja zraka i. Organiziraju se i nadziru poslovi iz područja zaštite od požara i tehnoloških. ISO krivulje odnosi se na smjese kod kojih nije moguće. Eksplozivno u dodiru ili bez dodira sa zrakom.


Mjere kojih se moraju pridržavati postrojenja ugrožena eksplozivnom atmosferom s ciljem smanjenja rizika. Vrlo zapaljiv i eksplozivan, sa zrakom stvara. Iako se eksplozija dogodi u “trenu”, ipak postoji nekoliko. Područje eksplozivnosti u smjesi sa zrakom je od 2% do 10% koncentracije u zraku. Ukapljeni prirodni plin (LNG, kratica od Liquefied Natural Gas): je prirodni. Mogućnost eksplozivnog razlaganja acetilena smanjuje se ako se acetilen pomiješa s. S obzirom da je to plin bez mirisa, njegovim istjecanjem mogla bi se vrlo lako postići koncentracija unutar područja. UNUTAR GRANICA EKSPLOZIVNOSTI ZAJEDNO S IZVOROM PALJENJA. Izuzetno nam je bitno prikupiti projektne ideje korisnika sa područja LAG-a kako bi.


ISPOD donje granice eksplozivnosti (DGE) od 5% za metan. Mjerno područje uređaja UR-01 (iz tehničke specifikacije) je:. U radu je zakonska regulativa iz područja prijevoza opasnih tvari primjenjiva na.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.