četvrtak, 28. rujna 2017.

Pokusne pločice

Pokusne pločice Pokusne pločice Spremljeno u privremenu memorijuSlično1. Na policiji sam zatražio da mi se izdaju pokusne pločice da mogu registrirati osobno vozilo. Pokusne (ili probne) pločice izdaju se za vozila koja se kreću od sjedišta tvrtke u kojoj su proizvedena do skladišta, za vozila koja se kreću od.

Pokusne pločice
Pokusne pločice
Pokusne pločice za obavljanje tehničkog pregleda vozila (Obrazac 22 i Obrazac 23) bijele su boje. Nakon registracije vozila izdaju se registarske pločice.
Pokusne pločice
Registarske pločice služe za označavanje vozila u prometu.


Pokusne pločice
Rečeno mi je da trebam obaviti tehnički pregled i. Za prijevoz vozila do mjesta obavljanja tehničkog pregleda (u Vašem slučaju do Ogulina) mogu Vam biti izdane pokusne pločice za obavljanje. Uzeo bih probne pločice jer trebam otić na put od 4 dana. Kako biste dobili pokusne pločice, za njih trebate priložiti zahtjev, osobnu iskaznicu, knjižicu vozila te 30 kuna u državnim biljezima. Za registrirana bojna vozila OS RH ne izdaju se registarske pločice nego se. Poštovani cijenjeni čitači grupe molim vas za pomoć; naime imam na rabljenom vozilu koje sam kupio u hrvatskoj probe ali nemam osiguranje za probe, jedni. Prilaže se: obrazac zahtjeva za izdavanje pokusnih pločica knjižica vozila (za vozila registrirana do 1. srpnja 2013.) 30 kuna.
Pokusne pločice
Pokusne pločice
Prenosive pločice koriste se za vozila koja se kreću do mjesta carinjenja.


Ovo vrijedi za odjavljena i osigurana vozila, dok je za uvezena, odnosno unesena vozila potrebno priložiti i dokaz o plaćenom osiguranju i dokaz o vlasništvu. Kad upravlja vozilom koje je označeno pokusnim pločicama, vozač mora kod sebe imati važeću. Probne pločice se izdaju na određeno vrijeme i mogu se samo koristiti za prijevoz od nekog mjesta pa do recimo kuće. Za takva vozila izdaje se potvrda o upotrebi pokusnih pločica. Trebali biste zatražiti pokusne pločice kako biste ga mogli odvesti u matičnu državu. Vlasnik registracijskih pločica može na temelju ovjerene izjave ustupiti svoje registracijske pločice drugoj osobi bez prethodne prodaje vozila.


Nadležno tijelo: Ministarstvo unutarnjih poslova – Ulica grada Vukovara 33. RJEŠENJE O UTVRĐIVANJU CIJENE OBRAZACA, REGISTARSKIH, POKUSNIH I IZVOZNIH PLOČICA - važeći tekst, NN br.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.