četvrtak, 28. rujna 2017.

Sferna zrcala zadaci

Sferna zrcala zadaci Predmet visok 10 cm udaljen je 40 cm od tjemena konkavnog sfernog zrcala polumjera zakrivljenosti 50 cm. Ako se na mjesto leće stavi sferno zrcalo, koliki mora biti njegov polumjer. Zadaci za vježbu - refleksija svjetlosti, ravno i sferno zrcalo.

Sferna zrcala zadaci
Za koje se izvore svjetlosti kažemo da su primarni. Zadatke s onemogućenim linkovima možete naći na Prijemni 4. Postoje izdubljena ili konkavna, i ispupčena ili konveksna sferna. ZADACI ZA VJEŽBU - Ravnomjerno promjenljivo kretanje VIII razred.


Sferna zrcala zadaci
Optički sustavi (zrcala, leće) moraju biti male zakrivljenosti, r. Sferno zrcalo, kao što i ime kaže, ima oblik dijela kugle. RADIOVALOVI I OPTIKA -zadaci za vježbu. Na zastoru udaljenu 1,2 m od tjemena sfernog zrcala. U retrovizoru oblika konveksnog zrcala vidi se slika. Kut upada α, između upadne zrake i okomice na zrcalo u T upada, se reflektira u jednakom. Riješeni zadatci iz matematike - Geodetski f. SFERNO ZRCALO; KONSTRUKCIJA SLIKE POMOĆU KONKAVNOG I. Iz „Zbirke zadataka iz fizike – Priručnik za učenike srednjih škola“ autora.


Svijetli predmet nalazi se na udaljenosti 100 cm od konveksnog zrcala. Tanka sferna konvergentna leća, žarišne daljine f = 5 cm, upotrijebljena je kao lupa. Zadaci u fizici imaju veliki značaj jer podstiču na razmišljanje o zadatom problemu, uče. Miroslav Kolenc: Koje je boje zrcalo? Jednačina ogledala i linearno uvećanje ogledala. Koliki mora biti (i zašto) kut upada zrake svjetlosti na ravno zrcalo da ona bude okomita na. Napiši i objasni jednadţbu za konkavno i konveksno sferno zrcalo.


Koliki je polumjer zakrivljenosti udubljenog sfernog zrcala ako ono daje upola manju sliku. Dvije konvergentne leće imaju žarišne daljine od 10 cm i 5 cm. Na kojoj međusobnoj udaljenosti trebaju biti leće da paralelni snop. Dogovor o predznacima velicina kod zrcala i leca. Povratak na popis lekcija - fizika 8. Video; Tekst lekcije; Zapamti; Ponovi; Doznaj više; Kviz; Forum. Osim ravnih, postoje i zakrivljena zrcala. Konkavno sferno zrcalo daje od realnog. Ravna zrcala; Lom svjetlosti; Sferna zrcala; Leće.


U homogenom sredstvu zraka svjetlosti širi se po pravcu; Ako jedan snop zraka.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.