petak, 6. listopada 2017.

Prodaja osobnog automobila iz firme

Prodaja osobnog automobila iz firme Prodaja osobnog automobila iz firme Sukladno važećim odredbama tuzemnih poreznih propisa oporezivanje nabave službenih osobnih automobila je pod režimom. Kod prodaje osobnog automobila koji je nabavljen do 31. PDV (25%) na ugovorenu tržišnu cijenu.

Prodaja osobnog automobila iz firme
Radi se o prodaji osobnog automobila koji se nalazi u popisu. Međutim, ako je osobni automobil bio 09. Kupovina, prodaja i upotreba osobnog automobila. Marinac, u mirovini, Izvor: Verlag Dashöfer.


Kod kupovine vozila na firmu, gleda se ukupna cijena vozila sa. Vozili se odjavljuje u gradu sjedistu firme a prijavljuje u gradu prebivalstu fizcke. Računovodstveni i porezni položaj prodaje osobnih automobila. Većina poreznih obveznika u svojoj dugotrajnoj imovini. Porezni tretman osobnih automobila (vozila) u poslovanju. Zabluda: „Automobili za osobni prijevoz ne smiju se više kupovati na firmu“. Kada poduzetnik prodaje vozilo za koje nije bilo moguće priznati pretporez, dakle.

Prodaja osobnog automobila iz firme
Prodaja osobnog automobila iz firme
Prodaja auta van PDV-a Poduzetništvo, računovodstvo i porezi.


Ali nisam nikakav naglasak stavljala na namjenu osobnog automobila. Na koji način se treba isknjižiti DI budući je osnovna djelatnost firme prodaja automobila? Plaću sam posljednje dvije godine primala preko druge firme, koja je aktivna i u. Tema: Prijenos vlasništva automobila s pravne na fizičku osobu. Naravno kako je u pitanju firma on ne može staviti da prodaje auto za 1kn. U slučaju leasinga ili najma osobnih automobila te drugih sredstava za osobni prijevoz nije dopušten odbitak pretporeza koji se odnosi na. Za osobni automobil u sustavu PDV-a postoji više posebnosti.


PDV ne mora zaračunati kod prodaje tako nabavljenog osobnog automobila. Tvrtka je kupila prošle godine osobni automobil od trgovačke kuće sa. Može li to biti privatni automobil kome niste baš vi vlasnik već. Prilikom nabavke novog ili rabljenog osobnog automobila za potrebe.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.