petak, 6. listopada 2017.

Što su poluvodiči

Što su poluvodiči ID=49299Spremljeno u privremenu memorijuSličnopoluvodiči, materijali kojima je električna provodnost manja od provodnosti vodiča, a veća od provodnosti izolatora. Poluvodič postaje izolator na vrlo niskim. Primjena poluvodiča u elektronici osniva se. Električna provodnost poluvodiča povećava se s povišenjem temperature. No valja napomenuti da postoje i poluvodiči u kojima energijski procijep. Posjeduju negativni temperaturni koeficijent otpora. Po jednoj teoriji u krutom tijelu postoje energetske. Povratak na popis lekcija - fizika 8. Video; Tekst lekcije; Zapamti; Ponovi; Doznaj više; Kviz; Forum.


Tvari koje provode električnu struju nazivaju se. Vodljivost poluvodiča može se znatno povećati (oko 50 puta) ako se onečiste (dopiraju) malom količinom stranih atoma. INTRINSIČNI (NEPRIMJESNI) POLUVODIČI. Zašto se područje Kalifornije, u kojemu su smještene mnoge. Iako su izolatori i vodiči korisni sami po sebi, poluvodiči kao silicij i galijev-arsenid su dramatično. Mogu biti: - čisti ili intrinsični poluvodiči čiji se.


Izolatori su materijali koji ne provode električnu struju. Za električna svojstva važni su samo vanjski, valentni elektroni. Vodiči, izolatori i poluvodiči bitno se razlikuju po svojstvima najviše energijske. VODIČI ALUMINIJ ZLATO SILICIJ IZOLATORI Materije koje pružaju veliki otpor prolasku el. Među poznatim izolatorima je suhi zrak,a. Prije nego što objasnimo taj proces, reći ćemo nešto više o poluvodičima, jer upravo su poluvodiči glavni gradivni element solarnih ćelija. LED diode su poluvodiči a njihova je bazna karakteristika da.


UVOD U pojedinom atomu elektroni imaju određenu energiju s obzirom na jezgru atoma (nalaze se na određenim energetskim razinama). U proizvodnji poluvodičabrtve su izložene djelovanju najzahtjevnijih poznatih kemijskih medija. Oni obuhvaćaju kiseline, alkaloide, otapala i plinove.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.