ponedjeljak, 27. studenoga 2017.

Oznake na gumama za potrošnju

Oznake na gumama za potrošnju Gotovo 20% potrošnje goriva vašeg vozila odnosi se na otpor kotrljanja guma. To je otpor koji guma stvara kad dotakne podlogu. Guma koja se lako kotrlja troši. Za optimalnu potrošnju goriva gume moraju biti pravilno napuhane. EU oznaka za gume nudi važne informacije o sigurnosti i ekološkim. Više info o EU oznakama za gume možete saznati na službeni. Zakon o označavanju guma ima 3 cilja: poboljšanje sigurnosti na cestama; smanjenje potrošnje goriva i emisiju stakleničkih plinova; smanjenje buke prometa.

Oznake na gumama za potrošnju
Treadwear je relativni uporedni indikator potrošnje gazećeg sloja gume koji pokazuje koliko će jedna guma (šara) trajati duže od osnovne - testne gume (šare).


OBRAZLOŽENJE POJEDINIH OZNAKA NA GUMAMA. Također pri nižem tlaku od deklariranog raste potrošnja goriva jer raste otpor kotrljanja, dok pri. Europsko označavanje automobilskih guma obavezno je za sve proizvođače. Gume na vozilima moraju odgovarati i dimenzijama što ih je odobrio proizvođač. Primjer nove EU oznake gume može se vidjeti lijevo. Ova oznaka sadrži 3 informacije:1. Kvalitet guma i performanse utiču na potrošnju goriva.


Ušteda goriva ocenjuje se oznakom A, što znači da je najštedljivija, pa do oznake G. Evropska komisija je dala predlog za direktivu kojom bi se uvele shematske i ujednačene oznake na gumama, a koje bi trebalo da utiču na. Ocene za potrošnju goriva će takođe biti izražene slovima od „A“ do „G“. Oznaka za nivo buke koju guma proizvodi će biti izražena u. Oznake za potrošnju goriva i kočenje na mokrom su slovne od slova A do slova G. Pronađite sve potrebne informacije o ocenama obilježavanja guma. Za cjelogodišnje gume rekli smo da su optimum za vozače koji godišnje. Jeste li znali da na gume otpada do 20% potrošnje goriva vozila?

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.