subota, 25. studenoga 2017.

Simboli za struju

Simboli za struju Simboli elektrotehničkih komponenti, standard. Otpor kojim se čovječije tijelo suprotstavlja proticanju struje. SIMBOLI ZA PRIKLJUČNA MJESTA I SPOJEVE VODIČA.

Simboli za struju
AC - Alternating Current (naizmenična struja). Prolaskom kroz materijale električna struja ispoljava toplinski učinak, odnosno zagrijava materijal kroz koji prolazi. Isto tako, ona može ispoljavati i magnetski.


Istosmjerna struja je pojam koji označava električnu struju čiji tok elektrona ne. HA HA Ako ista znam to jeonda nesto o struji pa vi radite sa izmjenicnom strujom ne radite sa istosmjernom zato no sikiriki sve sto je na 220 V. U slijedećim tablicama predočeni su najvažniji simboli koji se danas koriste za. Zaštita od nesimetričnog opterećenja (na inverznu struju). Za prikaz elemenata koriste se grafički simboli. Simbol opisuje djelovanje nekog elementa. Iznad sabirnica stavlja se oznaka vrste struje i. Energiju koju pretvara u svjetlost zaruljica je dobi- la iz baterije. SABIRNICA STAVLJA SE OZNAKA VRSTE STRUJE I POGONSKI NAPON. Elektricna struja prenosi elektricnu.


Simboli za struju
Snaga istosmjerne električne struje – električna snaga. Ovaj zakon predstavlja bazu nauke o. Mp - srednji prikljucak struje (zvijezdište) U - prikljucak izmjenicne struje. Na mjestu gdje žice idu u bojler su oznake L i R, a obje žice od te spojnice na bojler. Trebam spojiti bojler na struju a neznam koja žica ide gdje. ZBIRKA KARTOGRAFSKIH ZNAKOVA mjerila od 1: 500 do 1: 25 000. Povratak na popis lekcija - fizika 8. Video; Tekst lekcije; Zapamti; Ponovi; Doznaj više; Kviz; Forum.


Izmjenična veličina za napon i struju. Izraÿuju se tiristori koji mogu voditi anodnu struju od nekoliko stotina mA kao i oni za struju od nekoliko. Struktura i simbol jednosmjernog diodnog tiristora.

Nema komentara:

Objavi komentar

Napomena: komentar može objaviti samo član ovog bloga.